Vizele SUA pentru români au fost anulate din cauza COVID-19. Programările care mai sunt acceptate

Ambasada SUA de la București a anunțat joi că toate programările pentru vizele de turism şi afaceri se vor anula din creşterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în România.

14 oct. 2021, 19:07
Vizele SUA pentru români au fost anulate din cauza COVID-19. Programările care mai sunt acceptate

Vizele SUA pentru români au fost anulate însă programările care sunt în continuare acceptate sunt cele în regim de urgență pentru deplasări esențiale.

Vizele SUA pentru români au fost anulate din cauza COVID-19. Anunțul oficial al Ambasadei SUA de la București

“Din cauza condițiilor locale și creșterea rapidă a cazurilor de infectare cu virusul COVID în România, din păcate, va trebui să anulăm toate programările pentru vizele de turism/afaceri. Vom continua să acceptăm programări în regim de urgență pentru deplasările esențiale. Nu luam în considerare cererile pentru călătorii în scop turistic/de afaceri (vacanță, vizitarea familiei, întâlniri de afaceri etc.). Deplasările esențiale sunt cele cu scopul de a sprijini infrastructura critică din S.U.A. sau urgențe medicale.”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Persoanele care au achitat deja taxa de interviu e bine să ştie că aceasta rămâne valabilă timp de un an de zile, de la data efectuării plății.

„Pentru solicitanții care au plătit deja taxa de interviu (MRV), aceasta rămâne valabilă timp de un an de la data efectuării plății sau până la data de 30 septembrie 2022, luându-se în considerare termenul cel mai îndepărtat. Înțelegem neplăcerile și frustrarea cauzate, de aceea facem tot posibilul pentru a acomoda persoanele care trebuie să călătorească, dar, în același timp, reducând riscul pentru angajați și aplicanți. Vom continua să oferim cât mai multe servicii posibile, luând în calcul situația curentă, și vom reevalua/redeschide cât de repede posibil”, au mai precizat autorităţile americane.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, mărturie dezarmantă după ce a fost desemnat premier. „Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. O minoritate şi-a impus valorile: şmechereala, combinaţiile şi bătutul din buze”

O nouă zi cu cazuri grave multe, care pun presiune pe sistemul sanitar şi aşa vlăguit de pandemie. 72,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, a precizat INSP în raportul săptămânal de supraveghere.

Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 14 octombrie 2021: o nouă zi cu peste 16.000 de cazuri noi şi peste 300 de morţi


loading...