Vizita FMI în România îl indispune pe Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a părăsit o conferinţă pe tema educaţiei în mijlocul dezbaterilor şi s-a scuzat, spunând că trebuie să meargă să poarte discuţii neplăcute cu FMI. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 10:40
Vizita FMI în România îl indispune pe Traian Băsescu

Vă mulţumesc pentru ospitalitate şi vă doresc să aveţi o conferinţă fructuoasă la Bucureşti. Din nefericire, în loc să stau aici, trebuie să mă duc în biroul meu pentru discuţii neplăcute cu FMI. Succes! Vă mulţumesc!„, a declarat Traian Băsescu.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional a venit marţi, la Bucureşti, pentru cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române.

Delegaţia este condusă de negociatorul şef pentru România, Jeffrey Franks, şi va pleca din România pe 9 mai. Franks este însoţit de Erik De Vrijer, care va deveni şeful misiunii pentru următoarea evaluare.

Cea de-a patra misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.