Vlad Ciurea a făcut lista celor mai dăunătoare alimente pentru creier. „Toate acestea fac rău!” VIDEO

Vlad Ciurea, un neurochirurg extrem de apreciat, ne spune cum putem avea o viață sănătoasă. Sunt anumite alimente care nu ar trebui consumate deoarece fac rău organismului şi, mai ales, creierului.

04 apr. 2023, 10:17
Vlad Ciurea a făcut lista celor mai dăunătoare alimente pentru creier. „Toate acestea fac rău!” VIDEO
Vlad Ciurea a făcut lista celor mai dăunătoare alimente pentru creier. "Toate acestea fac rău!"

Vlad Ciurea a făcut lista celor mai dăunătoare alimente pentru creier. Reputatul medic şi cercetător a dezvăluit care sunt alimentele cele mai dăunătoare pentru creier, de care trebuie să ne ferim. „Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și supercondimentate, la fel, fac rău”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul podcast-ului lui Adrian Artene.

Citeşte şi: Ce cuvinte nocive nu trebuie să rostești. Profesorul Vlad Ciurea: ”Te bagă în spital”

În schimb, există și câteva lucruri care salvează creierul și care-i prelungesc viața. „Creierul are un avantaj, pe care noi nu-l luăm în considerare, trebuie să-i dăm apă foarte multă. Eu spun să se bea doi litri de apă pe zi. Și apa-i 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă în continuu. Ceaiul verde e un alt remediu minunat pentru creier, cafeaua face bine, dar nu exces. Un alt alimente interesant e ciocolata, cea amăruie, fără zahăr, pentru că sunt împotriva lui. Creierul se odihnește. Orele de somn dovedite clar sunt între ora 10 şi ora 24:00, ele ar trebui respectate. Fără televizor, liniște, fără știri negative, dușul de seara și culcarea. Poți citi ceva, nu pe tabletă sa pe telefon”, a mai spus Vlad Ciurea.

Citeşte şi: Greşeala pe care o facem după ce ne trezim. Avertismentul făcut de neurologul Vlad Ciurea

Recent, Vlad Ciurea a recomandat persoanelor trecute de 40 de ani să reducă consumul de cârnaţi şi mici, sau chiar să le elimine complet din alimentaţie. „Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie. Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta superrafinat, este toxic. Am încercat și eu cu ştevia, nu mi-a plăcut. Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a precizat Vlad Ciurea.