Vlad Ciurea, despre boala lui Băsescu: E o durere mare, apar niște fenomene foarte neplăcute

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre operația de hernie pe care a avut-o fostul preşedinte Traian Băsescu.

25 iun. 2022, 11:46
Vlad Ciurea, despre boala lui Băsescu: E o durere mare, apar niște fenomene foarte neplăcute

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a fost întrebat despre hernia lui Traian Băsescu și despre operația pe care a avut-o acesta: „Nu știu de ce, dar discuția asta mi-a adus aminte de Traian Băsescu și de hernia sa lombară. (…) Cu operațiile în străinătate. Ce s-a făcut pentru el la Viena, că s-a dus la AKH, s-ar putea face aici?“, a întrebat Val Vâlcu, la DC News.

Traian Băsescu şi-a pierdut cel mai bun prieten, căţelul Corcodel: „Eu de-asta sunt supărat, nu de mutat”
„În clipa aceasta, domnul Traian Băsescu, dacă vorbim de boala domniei sale, era un simplu om, un simplu pacient. Scoatem elementul că era președintele țării și o grămadă de persoane încercau să-l consulte, dădeau diagnostice și alte idei. Domnia sa a avut o hernie de disc, agravată, care apăsa pe nerv. Nu putea să… . A avut o boală reală, a avut acest disc rupt și apăsa pe rădăcină.

EXCLUSIV Traian Băsescu, scos din minţi de jurnaliştii care-i păzesc vila de protocol: „Luați-vă circarii de la poarta mea că n-o să ajung să fiu evacuat silit. În buletin, nu mai am domiciliul în Gogol 2, ci la noul apartament”
Discul s-a rupt din cauza eforturilor, probabil pe mare, poate a mai căzut sau, în fine, a ridicat greutăți. Odată cu vârsta, acest disc intervertebral nu mai are aceeași elasticitate și în urma unor eforturi poate să cedeze. E o durere foarte mare, apar niște fenomene foarte neplăcute, numite amorțeli, tulburările de mers, etc. Toate se acumulează, nu-și mai găsește poziția, dar fenomenele domniei sale se accentuau și era complet dezorientat: Eu ce trebuie să fac? Fiecare își dădea altă părere “, a precizat Vlad Ciurea.

„Și, practic, ce i s-a făcut? Au extras un fragment…“, a întrebat Val Vâlcu.

„Sigur! Da, da. Operația s-a făcut clasic! Și pe mine mă întreba: Nu-mi faceți endoscopic? Și îi spuneam: Nu! Uitați-vă cât e de mare. Clasic înseamnă prin tăiere, dar minim invaziv, cu microscopul. Exact ca în România. Singurul lucru care s-a făcut atunci față de noi e că s-a verificat pe bază endoscopică să nu mai rămână resturi de hernie în zona respectivă (…). Evoluția a fost foarte bună, nu a mai avut suferințe“, a spus profesorul Vlad Ciurea.

 


loading...
Partenerii noștri