Vlad Ciurea dezvăluie plantele-minune pentru organism: Ele sunt totul. Îmbunătățesc starea întregului organism

Nu ne trebuie suplimente ca să fim sănătoși. Putem să avem grijă de organismul nostru dacă știm să profităm de minunile pe care ni le oferă însăși natura.

04 apr. 2022, 08:45
Vlad Ciurea dezvăluie plantele-minune pentru organism: Ele sunt totul. Îmbunătățesc starea întregului organism

Vlad Ciurea dezvăluie plantele-minune pentru organism. Neurochirurgul atrage atenția că există anumite plante care ne ajută să avem un organism mai puternic. Acestea nu ar trebui să lipsească din meniul nostru.

Vlad Ciurea dezvăluie plantele-minune pentru organism: Ele sunt totul. Îmbunătățesc starea întregului organism

”Vremea s-a încăllzit, iar la tarabele din piețe vom găsi din plin lobodă, urzici și ștevie, verdețuri-minune pentru organism. Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce, o întrebam? ”Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun ”patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. De aceea spun deseori: multe depind de noi. Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă!

Și, atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate.

Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Citește și: Cele 3 verdețuri minune pentru organism. Vlad Ciurea dezvăluie secretul unei vieți sănătoase: ”În plante există totul! Natură pentru sănătate”
Neurochirurgul Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne îmbolnănesc şi care ne scurtează viaţa. Medicul spune cum putem să trăim mai mult.

”Cel mai bine este să fii purtător de pace. Aceste conflicte interumane, certurile, scandalurile, nu duc la nimic bun. S-a dovedit că noi, în sistemul nervos, avem un număr de celule nervoase. Noi trăim, gândim, parlamentăm, iubim, ne certăm, totul cu aceste celule nervoase.

Și aceste celule se pierd. Într-o secundă pierdem o celulă. Și totuși, scrie și în Biblie, s-a dovedit și în fiziologia umană, că noi putem trăi aproape 300 de ani. Este incredibil! Cu ce ne-a dat Dumnezeu! Cu creierul pe care ni l-a dat. Și de ce nu trăim? Pentru că ne certăm! Ne invidiem, ne certăm, suntem pe NU, suntem Gică Contra, cum a spus unul ceva, nu, nu e bine!

Deci toate lucrurile acestea, stările conflictuale, scandalurile, divorțurile, furia, agresivitatea, toate astea duc la ruperea celulelor nervoase pe care le pierdem”, a povestit medicul în podcastul lui Mihai Morar, Fain și Simplu.

Citește și: Neurologul Vlad Ciurea atrage atenţia. În ce procent moştenim bolile grave: „Ele sunt genele marcate! Depinde pe ce clapă apeși în viață”