Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia nu este definitivă

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în urma căruia doi tineri au murit, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile. Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă.

09 apr. 2024, 16:30
Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia nu este definitivă

Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Instanţa a respins cererea tânărului de revocare a acestei măsuri, dar decizia nu este definitivă.

“Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate”, se arată în minuta instanţei.

Citește și Victor Ciutacu se judecă iar cu ex-procurorul Portocală: „Dacă tot nu m-a dus pe arest la Câmpina, ne vedem în instanţa civilă”

Decizia nu e definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore la pronunțare.

Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN39, în data de 19 august 2023, în apropiere de 2 Mai, și a intrat într-un grup de tineri. Doi dintre ei au murit, iar alți trei au fost răniți.

Vlad Pascu, aflat sub influența mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină, a fugit de la locul faptei și a fost găsit de polițiști în Vama Veche. Ulterior el a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

În plus, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu, despre alegerile pentru Primăria Capitalei: „Piedone este câştigătorul clar. Cîrstoiu, un neica nimeni. Nicuşor Dan deschidea procese şi le închidea pe alea de unde primea o mulţumire”