Vlad Pascu, şoferul drogat care a omorât doi studenţi în 2 Mai, cere să fie eliberat din arest

Matei Vlad Pascu, din București, trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, solicită revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură mai blândă.

08 ian. 2024, 23:28
Vlad Pascu, şoferul drogat care a omorât doi studenţi în 2 Mai, cere să fie eliberat din arest

Cererea tânărului a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Mangalia, magistrații de acolo respingând această acțiune ca neîntemeiată. Vlad Pascu a contestat decizia Judecătoriei Mangalia la Tribunalul Constanța, iar primul termen a fost fixat pentru marți, 9 ianuarie.

Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va fi una definitivă.

Vlad Pascu a produs un accident grav în localitatea 2 Mai la sfârșitul lunii august a anului trecut. Atunci, doi tineri au murit pe loc și alți trei au fost răniți. În urma acestui accident, mai mulți șefi din Poliția Constanța au fost demiși, pentru că înainte de a produce accidentul, Vlad Pascu a fost oprit de polițiști de două ori și nu a fost testat cu aparatul drugtest.

Înaintea accidentului de la 2 Mai, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală, tip joint și o folie marcată cu denumirea „bromazepam“, ce conținea 4 pastile, care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Chiar și în aceste condiții, tânărul acuzat de producerea accidentului a fost testat doar cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, nu și cu aparatul drug test.

Citeşte şi: Fiul procurorului Daniel Horodniceanu a câștigat un concurs organizat de CSM, unde tatăl său este vicepreședinte. Ce salariu câștigă

Ulterior accidentului, la nivelul Poliției Județului Constanța au avut loc schimbări importante, respectiv: comisarul șef de poliție George Munteanu a fost împuternicit la comanda Poliției Rutiere Constanța, după eliberarea din funcție a comisarului șef Stoian Constantin, în contextul tragediei.

Totodată, inspector principal de poliţie Marian Moroianu a fost împuternicit șef al Poliţiei municipiului Mangalia, acesta preluând postul comisarului Cristea Dragoș, șef al Poliției municipiului Mangalia (împuternicit), eliberat din funcție tot după tragedia de la 2 Mai.

Au mai fost eliberați din funcții: comisar șef Marin Dincă – adjunctul al șefului IPJ Constanța, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, dar și inspector principal Radu Vachente, șef al Poliției Vama Veche​(împuternicit).

Ulterior, chestorul Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța, și-a dat demisia din funcția de conducere și s-a pus la dispoziția eșaloanelor superioare.

Citeşte şi: EXCLUSIV Avocatul lui Cornel Dinicu acuză magistraţii că răspund presiunii publice: „Motivarea judecătorului este una stereotipă, care a preluat exact formulările Parchetului”