Vlad Voiculescu anunţă ce se întâmplă cu spitalele regionale promise. „Până în 2024 vom avea fundaţiile, dar nu doar fundaţiile. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”

Ministrul Sănătăţii a promis că până în 2024 "vom avea fundaţiile" pentru spitalele regionale din Craiova, Iaşi şi Cluj. De asemenea, Vlad Voiculescu a afirmat că trebuie construite spitale şi la Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu deoarece "sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine".

31 ian. 2021, 11:40
Vlad Voiculescu anunţă ce se întâmplă cu spitalele regionale promise. „Până în 2024 vom avea fundaţiile, dar nu doar fundaţiile. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă Guvernul va construi spitalele regionale. Vlad Voiculescu a spus că este nevoie de aceste unităţi medicale.

„Până în 2024 vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile ci vor fi… La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi pe lângă asta trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu.

Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo. Deci lucrurile astea trebuie să funcţioneze”, a declarat ministrul Sănătăţii, duminică, la Prima Tv.

Citeşte şi: Şeful OMS anunţă când se termină pandemia COVID-19. „Toate ţările din lume vor fi pe un făgaş mai sănătos”

Vlad Voiculescu a amintit că în 2016 a lucrat împreună cu echipa sa pentru semnarea acordurilor cu Banca Europeană de Investiţii pentru atragerea de fonduri în vederea pregătirii studiilor de fezabilitate.

„În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a adăugat ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

De altfel, Vlad Voiculescu a anunţat că vor fi construite spitale noi în România.

„Nu există soluţie magică pentru a transforma o clădire veche într-o clădire nouă. Este mult mai costisitor durează mai mult şi este mai prost. Avem nevoie de spitale noi”, a afirmat el.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă seara, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Ministerului Sănătății, că nu are de gând să-și dea demisia din funcție.

„Sistemul de sănătate are păcate vechi, nu sunt de ieri, de azi. Astăzi vorbim despre incendii și de o pandemie, nu știm ce grozăvie va veni peste noi mâine.

Vă prezint câteva măsuri: avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii precum de la Matei Balș și Piatra Neamț să nu se mai repete. Lucrăm deja la măsuri urgente care să repare neregulile constatate. Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate încă din noiembrie. Nu știm încă cauza de la Matei Balș, dar tratamentul pacienților cu COVID a pus o presiune uriașă asupra personalului. E un număr mare de pacienți care are nevoie de oxigen.

Vom anunța la sfârșitul săptămânii viitoare măsuri vizavi de ceea ce se va constata după ancheta de la Matei Balș”, a precizat Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu explică de ce Ministerul Sănătăţii a anunţat greşit moartea unei femei după incendiul de la Matei Balş. „Informaţie comunicată greşit. O greşeală birocratică”