Vlad Voiculescu: „Aș prefera să închidem temporar câteva locuri, înainte să închidem școlile. Aș prefera sancțiuni mai dure”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că trebuie să fim în continuare precauți, după ce Capitala a depășit vineri 500 de noi cazuri de coronavirus.

27 feb. 2021, 08:34
Vlad Voiculescu: „Aș prefera să închidem temporar câteva locuri, înainte să închidem școlile. Aș prefera sancțiuni mai dure”

„Am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”, a declarat, vineri, ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al sănătăţii şi preferinţa mea ca și cetăţean”, a adăugat ministrul.

Voiculescu a explicat că se referă la locurile în care se țin petreceri.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu poate exclude un al treilea val al pandemiei.

„Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi cu COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală.

Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una-alta, nu putem exclude un al treilea val”, a adăugat ministrul Voiculescu, conform Agerpres.

Voiculescu: „Vaccinarea este şansa noastră pentru oprirea pandemiei şi întoarcerea la normalitate”

Mai mult, Vlad Voiculescu a ţinut să mulțumească ieri medicilor din linia întâi, unii dintre ei voluntari, dar şi comunităţilor care au ajutat cum şi unde a fost nevoie şi cetăţenilor care s-au protejat, făcând astfel ca pandemia să nu aibă efecte devastatoare în ţara noastră.

„Astăzi se împlinește un an de la primul caz de COVID-19 din România. Nu știam atunci ce va urma să se întâmple și nici cum pandemia ne va schimba viața. O provocare uriașă care ne-a afectat pe noi toți. Om cu om.

Am trecut împreună printr-un an de restricții, teamă și incertitudine. Dar și un an de solidaritate. Am învățat să ne protejăm unii pe alții, să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi și să îi apreciem mai mult pe cei din linia întâi care au luptat neîncetat pentru a salva vieți.

Sprijinul impresionant pe care comunitățile l-au oferit spitalelor atunci când nu existau suficiente materiale de protecție a oferit o gură de aer salvatorilor și ne-a arătat încă odată că dacă suntem uniți, trecem mai ușor peste obstacole”, a transmis el.