Vlad Voiculescu, atac furibund la Iohannis şi PNL. Acesta a distribuit un editorial a lui Dan Tapalagă în care acesta vorbeşte despre cum Klaus Iohannis şi liberalii au reuşit să îi păcălească pe alegători.
Redăm câteva pasaje din articolul pe care fostul ministru al Sănătăţii l-a distribuit pe contul de Facebook.
„Guvernul n-a alocat resursele cerute de DNA pentru a mări capacitatea propriului serviciu de interceptări, unde lucrează doar 8 oameni. După decizia CCR din 2016, serviciile de informații nu se mai pot implica în anchetele penale, nu mai pot face filaje și interceptări, prin urmare capacitatea DNA ar fi trebuit întărită semnificativ. Acest lucru nu s-a întâmplat.
S-a întâmplat însă altceva: președintele Klaus Iohannis a promulgat legi gândite de PSD în favoarea evazioniștilor, deși putea să le întoarcă la Parlament. Acum, Guvernul promite cu jumătate de gură că va interveni, dar n-am văzut încă nici un entuziasm printre liberali în a modifica rapid legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul, criticată public de însuși șeful DNA pe motiv că este o invitație la evaziune fiscală.
Președintele Iohannis și liberalii par să lupte cu marea corupție după model bulgăresc: din moment ce nu mai sunt raportate cazuri, înseamnă că au eradicat corupția la nivel înalt. Dacă nu sunt cazuri, înseamnă că nu mai avem corupție.
Însă cazurile de corupție dispar din alte motive: legislația penală n-a fost reparată, dimpotrivă apar noi portițe de scăpare, marile parchete sunt lăsate fără resurse, procurorii anticorupție stau mai departe cu sabia Secției Speciale și a Inspecției Judiciare deasupra capului. Pe scurt, lipsește voința politică de a reforma cu adevărat sistemul și de a lupta pe bune cu marea corupție.
Președintele Klaus Iohannis și liberalii au ajuns la putere călare pe tema justiției, apărată din vorbe, pe când erau în opoziție, de atacurile furibunde ale PSD. S-a dovedit una dintre cele mai mari păcăleli politice deoarece, odată ajunși la putere, au abandonat rapid tema. Justiția nu mai există azi în discursul politic al noii puterii. Mai grav, se bucură din plin de un sistem judiciar aproape paralizat după loviturile de baros aplicate de regimul Dragnea.
Din toate aceste motive, Bruxelles-ul ar comite o mare eroare dacă ar ridica MCV și în cazul României, așa cum s-a grăbit să o facă în cazul Bulgariei. MCV a rămas unul dintre puținele mijloace de presiune externă prin care Guvernul de la București poate fi obligat să reformeze justiția în mod real, punându-i la intervale regulate de timp o oglindă fidelă în față. În absența ei, alianța politico-mediatică de la București dispune de capacitatea de a mima atât reformele, cât și lupta anti-corupție, de a falsifica realitatea și de a-și trage mai departe pe sfoară proprii cetățeni.
Or, este vital ca România să aibă un sistem de justiție funcțional, într-un context în care mizele financiare au crescut semnificativ. Noua administrație va avea de cheltuit în următorii patru ani aproape 30 de miliarde din Planul Național de Redresare și Reziliență, alte 47 de miliarde de euro din bugetul multianual primit de la UE la care se adaugă, desigur, alte miliarde din bugetul național.”, spune Dan Tapalagă în editorialul postat pe G4media.