Vlad Voiculescu compară demiterea Andreei Moldovan cu cea a Laurei Codruţa Kovesi: „În cazul LCK – măcar ieşea purtătorul de cuvânt să anunţe. Acum a fost un comunicat de presă”

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan este din această lună angajată ca expert la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

25 mai 2021, 06:23
Vlad Voiculescu compară demiterea Andreei Moldovan cu cea a Laurei Codruţa Kovesi: „În cazul LCK – măcar ieşea purtătorul de cuvânt să anunţe. Acum a fost un comunicat de presă”

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu anunţă, luni seară, că fostul secretar de stat Andreea Moldovan va lucra la Organizaţia Mondială a Sănătăţii la Geneva. ”Are parte de apreciere mai degrabă în străinătate decât în ţara ei”, afirmă Voiculescu, comparând demiterea Andreei Moldovan cu demiterea Laurei Codruţa Kovesi.
”Dr. Andreea Moldovan va lucra la Organizaţia Mondială a Sănătăţii la Geneva. Povestea recentă a Andreei este nu doar povestea unei românce profesioniste şi cinstite care are parte de apreciere mai degrabă în străinătate decât în ţara ei. Este o poveste comună a milioane de români”, a scris, luni seară, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Acesta adaugă ”un detaliu suplimentar”. ”Un detaliu suplimentar cred că merită remarcat: o româncă atacată de tot ce înseamnă presă mafiotă în această ţară a fost demisă de la vârful unei instituţii fără ca măcar o dată să îi fi fost reproşat ceva, fără să fi primit măcar un telefon înainte. Ultima dată când se întâmpla ceva similar – în cazul LCK – măcar ieşea purtătorul de cuvânt să anunţe. Acum a fost un comunicat de presă. La câţiva ani distanţă, „statul român” a ales să acţioneze la fel”, a mai scris Voiculescu.

Vlad Voiculescu şi Andreea Moldovan au fost demişi de la Ministerul Sănătăţii după apariţia unui ordin de ministru care modifica criteriile pentru instituirea carantinei, fără ca documentul să fie cunoscu de premierul Florin Cîţu sau discutat în Guvern.

Andreea Moldovan, mutare surpriză în plan profesional după demiterea de la Ministerul Sănătăţii

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan este din această lună angajată ca expert la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Încă din 19 mai, Moldovan a scris pe pagina sa de Facebook că a început un job nou la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ea va lucra la Departamentul pentru prevenirea şi controlul infecţiei COVID-19.

Moldovan a fost eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii în 14 aprilie, odată cu revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea instituţiei. ”Am venit în echipă la solicitarea domnului ministru Voiculescu. Mi-am dorit să fiu alături de el pentru că ştiam că are planuri bune şi are gânduri bune pentru a ajuta să se însănătoşească acest sistem sanitar care suferă de atât de mult timp. Am apreciat foarte mult că nu am fost deloc condiţionată din punct de vedere politic, alături de mine au venit şi alţi profesionişti apolitici, iar acest lucru pentru mine a fost garanţia că voi putea face ceea ce trebuie şi ceea ce este corect din punct de vedere medical, pentru că, aşa cum am lucrat o viaţă întreagă, aşa voi lucra şi de acum înainte.”, a afirmat Andreea Moldovan, după plecarea din MS.