Andreea Moldovan, mutare surpriză în plan profesional după demiterea de la Ministerul Sănătăţii

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan face o mutare surpriză în plan profesional.

24 mai 2021, 17:11
Andreea Moldovan, mutare surpriză în plan profesional după demiterea de la Ministerul Sănătăţii

Andreea Moldovan pleacă din România. Într-o postare pe Facebook, fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu a anunţat că se mută din iunie la Geneva, Elveţia. În aceeaşi postare aflăm că Andreea Moldova, care între timp şi-a reluat numele de Andreea Căpîlna în urma divorţului, va lucra pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

„Deocamdată până când se definitivează documentele lucrez ca şi consultant din Braşov, urmând ca la mijlocul sau sfârşitul lunii iunie, când contractual va fi definitivat, să plec efectiv în Geneva, să lucrez de acolo”, a declarat fostul secretar de stat pentru Adevărul.

Andreea Căpîlna va lucra la OMS în departamentul care se ocupă de prevenţia şi controlul infectărilor Covid-19, unde a explicat că „va fi activitate pe COVID, spitale, cămine de vârstnici, prevenţia şi managementul infecţiilor la personal medical şi vaccinare în principal, dar cu extrapolare şi pe clinică covid”.

Andreea Moldovan a fost demisă de premierul Florin Cîţu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, după ce a semnat ordinul are prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevedea noi criterii pentru carantinarea unei localități, a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu şi nici a altor decidenți politici. Sursele guvernamentale susţineau că „nu a ştiut nimeni că se va publica așa ceva”. În plus, acestea menţionează faptul că Guvernul decisese deja că nu fie introduse noi criterii de carantinare.

Citeşte şi OFICIAL: Vlad Voiculescu DEMIS de premierul Florin Cîţu

Potrivit ordinului semnat de Andreea Moldovan, nivelul de testare pentru COVID devenea factor principal pentru carantinarea unei localităţi, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Totodată, acesta introducea un punctaj pe baza unei grile. Astfel, cu cât o localitate avea mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică era considerată mai gravă și putea fi impusă carantină.

După demiterea Andreei Moldovan, ordinul a fost abrogat de premierul Florin Cîţu, după ce a devenit ministru interimar al Sănătăţii.

Citeşte şi: Andreea Moldovan, huiduită de protestatari la ieşirea din Ministerul Sănătăţii, după ce a fost demisă: „Mă întorc la spital”

După demiterea de la MS, Andreea Moldovan, acum Căpîlna, s-a întors la spitalul din Braşov unde a lucrat înainte de a fi numită secretar de stat.