Vlad Voiculescu, despre intrarea USR PLUS în viitorul Guvern. „Nu vom face figurație”

Vlad Voiculescu a anunţat că USR PLUS nu va fi parte dintr-un Guvern "în care se schimbă câteva feţe". Copreşedintele USR PLUS Bucureşti este convins că partidul din care face parte nu va face "figuraţie".

07 dec. 2020, 21:09
Vlad Voiculescu, despre intrarea USR PLUS în viitorul Guvern. „Nu vom face figurație”

Vlad Voiculescu, despre intrarea USR PLUS în viitorul Guvern. Fostul ministru al Sănătăţii a vorbit despre rolul pe care USR PLUS îl va avea în formarea noului Executiv.

„La nivel guvernamental lucrurile nu pot continua ca și până acum. Nu o să fim parte dintr-un Guvern în care se schimbă câteva fețe, eventual se iau câteva figuri noi și se pun în poza de ansamblu. Vom fi parte a unei schimbări reale și oamenii pot să aibă încredere în noi că nu vom face figurație.

Nu am venit aici pentru o funcție sau alta niciunul dintre noi. Înțelegem schimbarea reală de care România are nevoie”, a declarat Vlad Voiculescu, conform Mediafax.

Vlad Voiculescu, despre intrarea USR PLUS în viitorul Guvern. „Vom fi parte a unei schimbări reale”

Copreşedintele USR PLUS Bucureşti a mai precizat că alianţa din care face parte înţelege „schimbarea reală de care România are nevoie”.

„La nivel guvernamental lucrurile nu pot continua ca și până acum. Nu o să fim parte dintr-un guvern în care se schimbă câteva fețe, eventual se iau câteva figuri noi și se pun în poza de ansamblu. Vom fi parte a unei schimbări reale și oamenii pot să aibă încredere în noi că nu vom face figurație. Nu am venit aici pentru o funcție sau alta niciunul dintre noi. Înțelegem schimbarea reală de care România are nevoie”, a mai afirmat Vlad Voiculescu, conform sursei citate.

Citește și: Nicolae Ciucă este premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloș, susține că este pregătit și își asume responsabilitatea guvernării ca șef al executivului. Cu toate acestea, Cioloș a precizat că la negocieri nu se poate merge cu condiții ultimative.

”Păi ni se pare de bun simț să mergem cu o propunere pe care am anunțat-o în campanie și anume o propunere de program de guvernare și o propunere de premier și, când va fi cazul, propuneri inclusiv de candidați pentru pozițiile de miniștri. Am mai spus-o că vom face o propunere pentru că ni se pare de bun simț și pentru că considerăm că avem oameni pentru toate pozițiile din guvern, însă președintele este cel care va face desemnarea premierului și vom vedea ce are de gând” , a declarat Dacian Cioloș la Digi 24.

Citeşte şi: Dacian Cioloș: ”Sunt pregătit să îmi asum responsabilitatea guvernării. Nu o fac de dragul de a arunca un nume”