Vlad Voiculescu explică de ce nu este încă viceprimar. „În vremuri de pandemie să ai o primărie fără viceprimari este prostesc”

Vlad Voiculescu a dat vina pe o ordonanţă de urgenţă "prostească" din cauza căreia nu a putut fi numit încă în funcţia de viceprimar al Capitalei. De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii a dat de înţeles că vrea să rămână în administraţia Capitalei, însă nu a exclus o funcţie de ministru pentru că "adevărul e că nu știu cum vor arăta lucrurile în următorii patru ani".

03 dec. 2020, 15:50
Vlad Voiculescu explică de ce nu este încă viceprimar. „În vremuri de pandemie să ai o primărie fără viceprimari este prostesc”
Vlad Voiculescu explică de ce nu este încă viceprimar al Capitalei

Vlad Voiculescu explică de ce nu este încă viceprimar, punând acest lucru pe seama legislaţiei.

„A existat o OUG despre care am și spus public că nu a fost cea mai înțeleaptă. A fost prostească pentru că nu a făcut decât să blocheze lucrurile. În vremuri de pandemie să ai o primărie fără viceprimari este prostesc”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Libertatea.

Citeşte şi: Alegerea viceprimarilor Capitalei a fost amânată. Ce explicaţie a oferit Nicuşor Dan

Alegerea viceprimarilor Capitalei nu a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti. Primarul general Nicuşor Dan a explicat că există în continuare un litigiu în instanţă, motiv pentru care nu au fost validaţi toţi consilierii.

„Nu avem, în momentul de faţă, pe ordinea de zi, alegerea viceprimarilor. Codul Administrativ ne spune că nu putem să facem asta decât în momentul în care CGMB e în componenţa sa completă. E o chestiune logică, pentru că s-ar putea ca altfel viceprimarii să fie aleşi de prima tranşă de consilieri care să nu fie reprezentativi din punct de vedere politic, iar apoi nu vor putea fi schimbaţi decât cu o majoritate de două treimi”, spune, în prima şedinţă a CGMB, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, conform Mediafax.

Vlad Voiculescu spulberă Guvernul PNL. „În loc să facem curățenie în spitalele din București, am făcut poze”

„Efectul a fost acesta: în loc să facem curățenie în spitalele din București, am făcut poze. Premierul țării a făcut poze alături de candidați PSD, un manager care a dat un contract de 8 milioane de lei unei companii care a avut un maximum de trei angajați.

Lucrurile sunt cunoscute, nu poți să mergi în plină criză sanitară să-l întrebi pe acest manager dacă totul este în regulă. Apoi să ieși să spui că totul e în regulă”, a precizat Vlad Voiculescu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, atac dur la adresa lui Orban: „Zilnic taie câte o panglică. Azi a lansat un supliment alimentar”

Vlad Voiculescu, despre o posibilă intrare în Guvern după alegerile parlamentare. „Vom discuta”

„Vom discuta, dar în principiu aș vrea să rămân viceprimar. Problema în România, în general, este că e atât de multă treabă de făcut și sunt atât de multe oportunități pentru cei care vor să se implice și lucrurile sunt atât de grele, încât îți vine să te apuci de mai multe lucruri în același timp.

Voi merge acolo unde este nevoie de mine. Nu vreau să închid definitiv discuția despre lucrurile astea pentru că adevărul e că nu știu cum vor arăta lucrurile în următorii patru ani”, a conchis Voiculescu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu face acuzaţii grave la adresa guvernanţilor. „Nelu Tătaru şi PNL vor să se folosească de nenorocirea de la Piatra Neamţ pentru a acapara şi mai multă putere”