Alegerea viceprimarilor Capitalei a fost amânată. Ce explicaţie a oferit Nicuşor Dan

Alegerea viceprimarilor Capitalei nu a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti. Primarul general Nicuşor Dan a explicat că există în continuare un litigiu în instanţă, motiv pentru care nu au fost validaţi toţi consilierii.

RomaniaTV.net
02 dec. 2020, 13:07
Alegerea viceprimarilor Capitalei a fost amânată. Ce explicaţie a oferit Nicuşor Dan
Alegerea viceprimarilor Capitalei nu a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti.

Nicuşor Dan a făcut declaraţii despre motivul pentru care alegerea viceprimarilor Capitalei a fost amânată.

„Nu avem, în momentul de faţă, pe ordinea de zi, alegerea viceprimarilor. Codul Administrativ ne spune că nu putem să facem asta decât în momentul în care CGMB e în componenţa sa completă.

E o chestiune logică, pentru că s-ar putea ca altfel viceprimarii să fie aleşi de prima tranşă de consilieri care să nu fie reprezentativi din punct de vedere politic, iar apoi nu vor putea fi schimbaţi decât cu o majoritate de două treimi”, spune, în prima şedinţă a CGMB, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, conform Mediafax.

Citeşte şi: Ce a făcut Nicuşor Dan într-o lună de mandat la Primăria Capitalei: Contract pentru reabilitarea rețelei de termoficare și 33 de fotografii și filmulețe cu Ludovic Orban

Alegerea viceprimarilor Capitalei a fost amânată. „Nu s-a soluţionat până în momentul ăsta”

Edilul Capitalei a amintit că este în desfăşurare un litigiu la Judecătoria Sectorului 1.

„Din păcate nu s-a soluţionat până în momentul ăsta. În prima secundă după soluţionarea definitivă vom avea alegerea viceprimarilor”, a conchis Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu îi atacă furibund pe Nicuşor Dan şi Orban: “Fix ca Firea şi PSD!”

„Campanie electorală mascată și ilegală din bani publici: reclamă cu marile realizări ale guvernului (prin Compania Națională de Investiții). Ce rușine! Fix ca Firea și PSD! Ce rușine!”, a fost mesajul lui Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, candidatul USR-PLUS pentru funcţia de viceprimar general, a criticat Guvernul Orban, pe care l-a cuzat că a modificat Codul Administrativ „în mod abuziv, electoral interesat, prostesc şi iresponsabil”. Voiculescu a afirmat că din acest motiv nu-şi poate prelua funcţia de viceprimar, cu toate că au trecut aproape două luni de alegerile locale.

Citeşte şi: Nicuşor Dan face schimbări la conducerea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Pe cine a înlocuit