Vlad Voiculescu îl contrazice pe Raed Arafat pe tema schimbării protocolului de înmormântare pentru pacienţii Covid: „E un lucru care merită 24-48 de ore de analiză”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri că înainte de a fi luată o decizie cu privire la modul în care se vor organiza înmormântările persoanelor răpuse de COVID-19, trebuie să fie efectuată o analiză cu privire la riscurile în fața cărora se expun familiile pacienților.

07 apr. 2021, 20:52
Vlad Voiculescu îl contrazice pe Raed Arafat pe tema schimbării protocolului de înmormântare pentru pacienţii Covid: „E un lucru care merită 24-48 de ore de analiză”

Vlad Voiculescu spune că se analizează o propunere de modificare a protocolului de înmormântare a pacienţilor decedaţi de Covid, dar decizia nu poate fi luată pripit.

„Schimbările se fac prin Ordin de ministrul al Sănătății, trebuie să ascultăm toți specialiștii, există comisii de specialitate. Nu e un lucru pe care să vreau eu să vrea cineva dintre decidenți să îl decidă din pix. E un lucru care merită 24 – 48 de ore de analiză. Nu este o reglementare nouă, e o reglementare care are un an de zile”, a spus ministrul Voiculescu la Antena3.

„Opiniile sunt în special focusate pe riscurile pe care trebuie să le evităm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, dar prioritățile sunt cele două: pe de-o parte să ținem cont de riscurile pe care și le asumă toți cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și pe de altă parte sigur să le dăm posibilitatea oamenilor să își ia rămas bun de la cei dragi”, a adăugat el.

Vlad Voiculescu îl contrazice din nou pe Raed Arafat

Voiculescu

spune că proiectul nu a fost blocat la Ministerul Sănătății, după ce Raed Arafat a spus marti seara ca proiectul de relaxare a restrictiilor la inmormantari se afla la ministerul condus de Voiculescu.

„Nu există așa ceva! Să fie un proiect blocat la Ministerul Sănătății. Se lucrează, vorbim despre o reglementare care e veche de un an de zile. Nu vorbim despre un proiect blocat”, a afirmat ministrul Sănătății.

La Ministerul Sănătății se află un proiect care prevede că regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 se vor schimba. Mai exact, preotul poate fi chemat la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia şi cultul religios.

Citeşte şi: Proteste împotriva restricţiilor. SANITAS: „Ajunge! Este dreptul dumneavoastră să nu credeţi, dar este dreptul nostru să vă cerem să ne lăsaţi să ne facem treaba”