Vlad Voiculescu: Marian Burcea, fost preşedinte CNAS, trimis în judecată de DNA, numit preşedintele unei comisii la Medicină

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu scrie, pe Facebook, că fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Marian Burcea, trimis în judecată de DNA în dosarul decontărilor fictive, este preşedintele unei comisii de oftalmologie la examenul susţinut de medicii care au terminat rezidenţiatul şi vor să devină specialişti. Voiculescu spune că 80% din tinerii absolvenţi de Medicină vor să plece în alte ţări. "În ţări ca Franţa, Germania, Belgia, nu oamenii precum domnul Burcea deţin puterea şi controlează ce se întâmplă cu banii din sistemul sanitar", mai spune el.

RomaniaTV.net
16 oct. 2018, 12:46
Vlad Voiculescu: Marian Burcea, fost preşedinte CNAS, trimis în judecată de DNA, numit preşedintele unei comisii la Medicină

„Zilele acestea, medicii care au terminat rezidenţiatul susţin examenul ca să devină medici specialişti. Pe cine a pus oare Universitatea de Medicină şi Farmacie preşedinte al uneia dintre comisiile de oftalmologie? Pe Marian Burcea. Acel Marian Burcea, fost preşedinte CNAS, pe care DNA l-a trimis în judecată în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale. Potrivit DNA, peste 4,5 milioane euro din fondurile CASMB au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive. Asta în timp ce bolnavi aflaţi în faza terminală sau imobilizaţi la pat nu beneficiau de servicii pentru că nu existau fonduri”, scrie fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe Facebook.

El adaugă că 80 la sută dintre tinerii absolvenţi de Medicină vor să plece peste hotare, conform unui studiu al Fundaţiei Colegiului Medicilor.

„În ţări ca Franţa, Germania, Belgia, nu oamenii precum domnul Burcea deţin puterea şi controlează ce se întâmplă cu banii din sistemul sanitar”, mai scrie Voiculescu.

Potrivit acestuia, „sunt 19 candidaţi care vor susţine examenul în faţa domnului Burcea. 19 tineri medici care…”.

El ataşază şi o listă a comisiilor de specialitate, din care reiese că Marian Burcea este preşedintele Comisiei 2 de la Specializarea Oftalmologie pentru cei care vor susţine examenul în 18 octombrie, la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, disciplina Oftalmologie.

În luna iulie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) anunţau că au finalizat cercetarea în dosarul decontărilor de servicii medicale fictive şi au dispus trimiterea în judecată a 59 de persoane, între care fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Marian Burcea şi alţi membrii ai conducerii CNAS şi a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. De asemenea, au fost trimise în judecată 31 de firme şi asociaţii.