Klaus Iohannis îi dă peste nas lui Vlad Voiculescu: „Nu a măsluit nimeni datele, discuţiile astea nu opresc pandemia. Să ne implicăm acolo unde e nevoie, să creştem numărul de paturi la ATI”

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit în scandalul privind datele pandemiei dinainte de alegeri, luând o pziţie opusă faţă de cea adoptată de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

24 mart. 2021, 13:11
Klaus Iohannis îi dă peste nas lui Vlad Voiculescu: „Nu a măsluit nimeni datele, discuţiile astea nu opresc pandemia. Să ne implicăm acolo unde e nevoie, să creştem numărul de paturi la ATI”

„Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru împreună cu echipa sa a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru datele pandemie. Ce s-a calculat s-a comunicat. Nu ascuns nimeni date sau informaţii. Acum ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice formula, a modificat-o şi acum se dau datele care se găsesc. Vorbim de două formule uşor diferite, în niciun caz nu a măsluit nimeni datele„, a spus Klaus Iohannis, citat de România TV.

Citeşte şi Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu privind datele pandemiei COVID-19 înainte de alegeri. „Depuneţi dovezile la Parchet, nu pe Facebook”

Preşedintele consideră irelevantă aducerea acestui subiect în dezbatere publică şi a trimis înţepături către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. „După părerea mea, nu cred că aceste discuţii teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferinţa vreunui pacient. Eu cred că ar fi extrem de important – şi voi continua să spun acest lucru – să ne implicăm acolo unde este nevoie, să creştem numărul de paturi de la terapie intensivă, să-i motivăm pe medici, să fim mai proactivi pentru ca spitalele să facă faţă acestui val trei. Cred că acestea sunt priorităţile momentului şi nu comparaţii teoretice între formule de calcul. (…) Românii să înţeleagă să respecte restricţiile, să se vaccineze şi să aibă încredere în autorităţi şi în medici„, a mai spus şeful statului.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Valul trei nu trece de la sine, e nevoie de restricții și accelerarea vaccinării. Nu dorim carantinarea națională, nu asta este soluția

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, alături de premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care are loc în Dăbuleni, judeţul Dolj.

Deputatul PNL Violeta Alexandru şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe Facebook cu privire la statisticile oficiale referitoare la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19, ea reproşând faptul că afirmaţiile publice despre neîncrederea în cifre sporesc îngrijorarea, în timp ce Voiculescu a replicat că „felul inovativ” în care a fost calculată rata de infectare înainte de alegeri i-a ridicat câteva semne de întrebare.


loading...