Vlad Voiculescu: „Nu avem cifre care să ne demonstreze că redeschiderea şcolilor ar trebui amânată”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că îşi doreşte redeschiderea şcolilor pe 8 februarie deoarece în acest moment autorităţile nu au date care să justifice amânarea revenirii elevilor în clase.

20 ian. 2021, 20:24
Vlad Voiculescu: „Nu avem cifre care să ne demonstreze că redeschiderea şcolilor ar trebui amânată”

Vlad Voiculescu a dat de înţeles că redeschiderea şcolilor ar putea fi posibilă pe 8 februarie.

„Mi-aş dori. (…) În momentul acesta, nu avem cifre care să ne demonstreze că redeschiderea şcolilor ar trebui amânată”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Vlad Voiculescu a explicat care sunt factorii de care depinde redeschiderea şcolilor

De altfel, Voiculescu a mărturisit că era „moderat pesimist” în urmă cu aproape cu o lună referitor la redeschiderea şcolilor.

„Dacă mă întrebaţi acum o lună sau trei săptămâni, aş fi spus că sunt moderat pesimist. Cifrele de mai târziu şi nu vorbesc doar de cifrele care ne arată nivelul de testare pentru că acestea nu sunt mulţumitoare în niciun fel. Nu se testează suficient.

Cifrele pe care ne putem baza sunt numărul de persoane în spitale, numărul de persoane la ATI, respectiv decese. Cele trei cifre nu au avut dezvoltări, nu au mers într-o direcţie rea”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, despre românii care cred că vaccinul anti-COVID conţine un cip. „Nu ne deranjează să avem discuţii”

Decizia privind redeschiderea şcolilor va fi luată pe 2 februarie, a dat asigurări premierul Florin Cîţu. Şeful Executivului susţine că „dacă lucrurile rămân aşa cum sunt” privind modul în care evoluează pandemia COVID-19 în România, şcolile vor fi redeschise pe 8 februarie.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global.

Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Europa FM, conform Agerpres.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolilor. „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, vom începe pe 8 februarie”