Florin Cîţu, interimar la Ministerul Sănătăţii: Am înaintat o propunere de ministru al Sănătății. Iohannis a acceptat

Florin Cîţu a preluat interimatul de la Ministerul Sănătăţii după ce premierul l-a demis în această dimineaţă pe Vlad Voiculescu.

14 apr. 2021, 19:07
Florin Cîţu, interimar la Ministerul Sănătăţii: Am înaintat o propunere de ministru al Sănătății. Iohannis a acceptat

Florin Cîţu, interimar la Ministerul Sănătăţii.  Decizia lui Cîţu vine după ce niciun secretar de stat USR nu a dorit să preia interimatul.

Florin Cîţu, interimar la Ministerul Sănătăţii! Anunţul făcut de premier

Premierul Florin Cîțu susține declarații de presă la Palatul Victoria. Iesirea vine în contextul crizei din Coaliție, provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și anunțului USR-PLUS că nu-l mai susține politic la șefia Guvernului.

„Astfel voi prelua interimatul de la ministerul Sănătăţii, până când un coleg din coaliţie va prelua această funcţie. Am  avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea din Ministerul Sănătăţii, iar mâine o să am două cinferinţe online cu toţi directorii DSP şi toţi directorii spitalelor COVID.

În continaure rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine vom avea o şedinţă de Guvern pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebui adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare.”,a  spus premierul Cîţu.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care şeful Guvernului va prelua această funcţie.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar.”, se arată în comunicatul transmis de Administraţia prezidenţială.

Premierul încearcă să rezolve criza din Sănătate după ce astăzi şeful Executivului a decis să îl demită pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

De altfel, președintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coaliției de guvernare la consultări, joi, 15 aprilie. Astăzi, premierul Florin Cîțu i-a înaintat preşedintelui  documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu, iar  președintele a semnat revocarea. De asemenea, a fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care încetează mandatul lui Vlad Voiculescu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii a fost publicat, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

Şeful statului a semnat, miercuri seara, decretul de desemnare a lui Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, după ce Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţie. Prim-ministrul l-a revocat, miercuri dimineaţa, pe Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

El anunţa că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna.

Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Ulterior, Florin Cîţu a explicat că, după refuzul vicepremierului Dan Barna de a prelua interimar funcţia, i-a transmis şefului statului noua propunere.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu.

Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc după săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Citeşte şi; Klaus Iohannis intervine în criza din Guvern. Preşedinte i-a chemat în şedinţă DE URGENŢĂ pe liderii coaliţiei