Vlad Voiculescu pune piciorul în prag pe tema vaccinărilor peste rând: „O mai spun o singură dată: trebuie să-i protejăm pe cei vulnerabili. Restul să mai aştepte”

Ministrul Sănătăţii a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care a abordat din nou tema campaniei de vaccinare şi s-a referit şi la scandalul zecilor de mii de vaccinări făcute în afara platformei de programare.

27 ian. 2021, 16:31
Vlad Voiculescu pune piciorul în prag pe tema vaccinărilor peste rând: „O mai spun o singură dată: trebuie să-i protejăm pe cei vulnerabili. Restul să mai aştepte”

Vlad Voiculescu critică dur vaccinările paralele organizate pentru diverse instituţii, dar şi pentru persoane private, şi afirmă că bugetarii ar trebui să mai aştepte, pentru a fi vaccinate persoanele vulnerabile.

„Nu au fost puţine exemplele semnalte în presă de organizări separate pentru diverse instituţii ale statului. Cred că este jenant. Acest lucru a fost discutat cât se poate de onest cu toată lumea, inclusiv cu premierul României, care împărtăşeşte pe de-a întregul această opinie şi această îngrijorare.

O mai spun o singură dată: trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, pentru că doar aşa salvăm vieţi. Întreaga idee a campaniei de vaccinare este să salvăm cât mai multe vieţi. Salvăm vieţi acum, zilele astea, cu fiecare persoană vulnerabilă, cu fiecare persoană la risc pe care o vaccinăm. Restul, cu tot dragul, ar trebui să poată să mai aştepte”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu susţine că până miercuri au fost vaccinate 530.000 de români

„Campania de vaccinare are azi la ora 12, 530.000 de persoane vaccinate. Lucrurile stau aproape în regulă, regula pe care MS a propus-o e de 75% şi 25%-aceştia trebuie să fie alte persoane decât cele cu risc ridicat. Aşa putem să garantăm sfârşitul pandemiei cât mai rapid şi asta înseamnă să protejăm persoanele la risc.

Cifrele nu arată rău, suntem în top 10 la vaccinări la mia de locuitori în UE. În acest moment, Comitetul duce lucrurile în mod rezonabil mai departe. Ce trebuie să facem mai departe e să transparetizăm procesul. Ştim că problema e accesul la vaccin.

În acest moment, avem mai puţine doze de vaccin decât se ştia iniţial. Autorităţile nu trebuie să rămâne pasive şi aici vorbesc de inechităţi. Se vor face echipe mixte de control de la DSP, să vedem cum stau lucrurile de fapt. Cererea e mai mare decât oferta producătorilor.”, a adăugat Voiculescu.

Citeşte şi: Tulpina britanică de coronavirus se extinde în România. Încă trei cazuri de infectare, depistate