Vlad Voiculescu vrea să propună un referendum intern privind metoda de stabilire a candidatului comun

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei a anunţat că, în cazul în care Birourile Naţionale reunite ale USR şi PLUS nu ajung la o soluţie pentru desemnarea unei singure echipe la alegerile locale, va propune un referendum intern privind metoda de stabilire a candidatului comun.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 07:01
Vlad Voiculescu vrea să propună un referendum intern privind metoda de stabilire a candidatului comun
Vlad Voiculescu explică de ce nu este încă viceprimar al Capitalei

„Mâine (luni – n.r.), la şedinţa Birourilor Naţionale reunite ale USR şi PLUS, sper să ajungem la o soluţie pentru a avea o singură echipă a Alianţei, aşa cum am propus. Dacă nu se va ajunge la o concluzie, voi propune să facem ceea ce fac partidele moderne şi curate întotdeauna când nu reuşesc să ajungă la înţelegere: apelează la voinţa membrilor. Voi propune un referendum intern al organizaţiilor de Bucureşti ale USR şi PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. Un membru – un vot, indiferent de partid, aşa cum se cuvine într-o Alianţă a două partide care intenţionează să fuzioneze. Adică să votăm asupra modului cum să ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar să avem un rezultat comun şi să deblocăm situaţia. Fără întârziere, în această săptămână”, a scris Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

 

El a menţionat că, ulterior, Alianţa va invita şi PNL să participe la demersurile pentru stabilirea unor candidaţi comuni la Primăria Generală şi cele de sector, potrivit Agerpres. 

Voiculescu a mai precizat că a avut o întâlnire cu deputatul independent Nicuşor Dan, susţinut de USR pentru Primăria Capitalei, şi că i-a propus acestuia să formeze o „echipă pentru Bucureşti”, deoarece au „competenţe complementare”.

Citește și: Vlad Voiculescu, despre ordonanţa pe sănătate: „La Ministerul Sănătăţii tocmai a fost inventat un săculeţ cu bani”

„Am avut mai bine de două ore de discuţii amicale. I-am propus lui Nicuşor să semnăm un protocol politic în care să stabilim ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcţia de primar sau viceprimar. Nicuşor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuţiile în această săptămână”, a arătat reprezentantul PLUS.

„Nicuşor (candidat susţinut de partenerii de la USR) preferă un sondaj. E firesc să vrea să profite de notorietatea mai mare în legătură cu Primăria Capitalei, în urma celor două candidaturi ale sale de până acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publică (adică alegeri primare, referendum) – pentru că este cea mai democratică formă de întoarcere către bucureşteni şi este modul în care noi trebuie să guvernăm acest oraş şi această ţară – alături de cetăţeni”, a adăugat el.