Vladimir Putin a dat ordinul. Câți ruși vrea să recruteze în armată, pentru a pune punct ofensivei lui Volodimir Zelenski

Vladimir Putin nu mai are răbdare. Președintele rus e gata să pună punct ofensivei lui Zelenski, prin care se încearcă recuperarea Donbasului. Liderul de la Moscova a anunțat astăzi noua strategie.

18 ian. 2023, 18:32
Vladimir Putin a dat ordinul. Câți ruși vrea să recruteze în armată, pentru a pune punct ofensivei lui Volodimir Zelenski

Invazia Donbasului, regiunea pro-rusă care din punctul de vedere al dreptului internațional aparține Ucrainei, a fost doar începutul. Acum, trupele controlate de la Moscova se află în defensivă, dar Vladimir Putin ar putea începe ofensiva către Kiev, un scenariu pe care Serghei Lavrov l-a anunțat în repetate rânduri, anul trecut. Astfel, „țarul de la Kremlin” a anunțat o nouă etapă a conflictului purtat împotriva lui Volodimir Zelenski.

Adminstrația de la Moscova pregătește noi recrutări. Cei care vor scăpa de calvarul frontului vor fi muncitorii din industria militară. Noua etapă de recrutări începe în primăvara acestui an, a transmis Vladimir Putin, miercuri, într-o vizită la Oțelăria Ubuhovski, la Sankt Petersburg, citat de CNN.

„În ceea ce-i priveşte pe recruţii chemaţi să-şi satisfacă serviciul militar (obligatoriu), având în vedere faptul că industria apărării este în prezent copleşită şi ţinând cont de faptul că munciţi în trei schimburi, iar produsele industriei apărării sunt extrem de căutate, acum examinăm posibilitatea de a le acorda o amânare celor care trebuie să fie chemaţi în serviciul militar”, le-a transmis miercuri Putin, muncitorilor, potrivit presei de casă a Partidului Democrat din SUA, respectiv a lui Joe Biden.

 

Lacheul lui Vladimir Putin a cerut întăriri

 

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, cunoscut drept „lacheul lui Putin”, a anunţat marţi că liderul de la Kremlin a decis să crească numărul militarilor ruşi la 1,5 milioane de oameni.

„Din punct de vedere conceptual, (n.r. – preşedintele rus Vladimir) Putin a fost de acord” cu propuneri ale Ministerului rus al Apărării în acest sens, însă detaliile acestei măriri a armatei urmează să fie finalizate, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Aceste anunţuri intervin după ce Vladimir Putin a ordonat în septembrie o mobilizare parţială a 300.000 de rezervişti.