Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai paranoic. Se teme să nu fie otrăvit, a înlocuit întreg personalul de la Kremlin şi are oameni care gustă mâncarea înaintea sa

Redactorul Daily Beast, Craig Copetas, spune că Vladimir Putin devine din ce în ce mai paranoic şi le cere oamenilor să guste din mâncarea lui înainte de a i se servi. De asemenea, luna trecută a înlocuit întregul personal de la Kremlin, de 1.000 de oameni.

17 mart. 2022, 22:05
Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai paranoic. Se teme să nu fie otrăvit, a înlocuit întreg personalul de la Kremlin şi are oameni care gustă mâncarea înaintea sa

Vladimir Putin a apărut miercuri la televiziunea de stat rusă pentru a-i critica pe rușii care s-au opus războiului său cu Ucraina, numindu-i „trădători”. Dar în culise, preşedintele Rusiei este din ce în ce mai paranoic și se teme că cineva din cercul său interior îl va otrăvi, se arată într-un material semnat de Craig Copetas.

Jurnalistul american, citând surse din serviciile de spionaj, spune că Putin le cere oamenilor să guste din mâncarea lui înainte de a i-o servi, iar luna trecută și-a înlocuit întregul personal personal de 1.000 de oameni.

Spălătorese, secretare, bucătari, toţi au fost înlocuiţi cu un grup complet nou de oameni. Evaluarea din partea comunității de informații este că Vladimir Putin este extrem de speriat”, a scris Copetas. Oarecum asta este de înţeles, atâta timp cât metoda preferată de asasinare în Rusia este otrăvirea, mai spune jurnalistul.

Citeşte şi Cutremur la vârful Armatei ruse, un general al lui Putin a fost arestat. A fost implicat într-o scurgere de informaţii care a dus la moartea unui mare număr de soldaţi ruşi, în Ucraina

Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok, iar în 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.

Citeşte şi Motivul enigmatic pentru care Klaus Iohannis nu îi rostește numele lui Vladimir Putin. De ce s-ar teme preşedintele României: „Ar fi o naivitate incredibilă!”