Vladimir Putin a semnat decretul privind reabilitarea tătarilor din Crimeea

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni semnarea decretului privitor la reabilitarea tătarilor din Crimeea şi a altor minorităţi etnice care au avut de suferit în timpul regimului stalinist.

21 apr. 2014, 10:44
Vladimir Putin a semnat decretul privind reabilitarea tătarilor din Crimeea

”Am semnat un decret de reabilitare a populaţiei tătare din Crimeea, a populaţiei armene, a germanilor, a grecilor, a tuturor celor care au suferit în timpul represiunilor staliniste”, a declarat Putin într-o şedinţă a Consiliului de Stat, potrivit Agerpres.

Ameninţare fără precedent: Anunţul Rusiei a creat panică în toată lumea

Membrii minorităţii tătare din Crimeea, ce numără circa 300.000 de persoane (15% din populaţia regiunii), s-au opus anexării peninsulei Crimeea la Rusia care a avut loc luna trecută.

Tot luni, Vladimir Putin a aprobat amendamentele legislative destinate să faciliteze obţinerea cetăţeniei ruse de către rusofonii ce trăiesc în ţări foste republici ale Uniunii Sovietice.

Militanţi proruşi, ucişi într-un incident armat, în estul Ucrainei

Modificările operate legii privind cetăţenia rusă urmează anexării peninsulei Crimeea de Rusia şi creşterii tensiunilor în estul Ucrainei, zonă în care trăieşte o numeroasă comunitate rusă.

În urmă cu patru zile, şeful statului rus a apreciat că ieşirea din criza cu care se confruntă Ucraina depinde de garanţiile care vor putea fi date pentru ca drepturile populaţiei rusofone să fie respectate în estul ţării.