Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID experimental sub formă de spray nazal. „Nu am simţit nimic” VIDEO

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat că a testat miercuri un vaccin experimental împotriva COVID-19, sub forma unui spray nazal, în cadrul unui proces de "reimunizare".

24 nov. 2021, 21:38
Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID experimental sub formă de spray nazal. „Nu am simţit nimic” VIDEO

Vladimir Putin a dezvăluit miercuri în cadrul unei intervenţii televizate că s-a vacccinat din nou împotriva COVID-19, la şase luni după ce i-a fost administrată doza iniţială a serului Sputnik V. Liderul de la Moscova a precizat că nivelul său de anticorpi scăzuse.

Preşedintele rus a afirmat că a primit doza „booster” sub forma unei injecţii şi s-a oferit voluntar pentru a testa un vaccin intranazal anti-COVID.

„Am introdus spray-ul în ambele nări. Am rămas 15 minute sub observaţie şi gata. Nu am simţit nimic, absolut nimic. Azi, după cele două proceduri, injecţia şi spray-ul nazal, am făcut sport dimineaţă. Aşa că pot depune mărturie că totul decurge aşa cum susţin oamenii noştri de ştiinţă”, a declarat Vladimir Putin, conform CNN.

Citeşte şi: Vești bune în contextul pandemiei de Covid 19: crește numărul studiilor care arată eficiența tratamentului cu AZD7442, produs cu anticorpi monoclonali

Vaccinul anti-COVID experimental sub formă de spray nazal pe care l-a testat Vladimir Putin a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya și se bazează pe formula vaccinului Sputnik V.

Directorul institutului, Denis Logunov, a dezvăluit că studiile inițiale au arătat că acest mod de administrare scade șansele de a fi infectat cu SARS-CoV-2 și „are cele mai puține efecte secundare, posibil”.

Tatiana Golikova, vicepremierul Rusiei, a anunţat că Ministerul Sănătăţii din această ţară va înregistra miercuri un nou vaccin anti-COVID-19, Sputnik M, care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Primele doze cu acest vaccin nou vor deveni disponibile spre sfârşitul lunii decembrie.

În 2020, Rusia a dezvoltat foarte repede vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, însă autorităţile de la Kremlin pun creşterea rapidă a numărului de infectări din perioada recentă pe seama ezitării ample a populaţiei de a se vaccina. Octombrie 2021 a fost luna în care s-au înregistrat cele mai multe decese în Rusia de la declanşarea pandemiei de COVID-19, conform Digi24.

Mulţi dintre ruşi ezită să se vaccineze şi nu au încredere în asigurările date de autorităţile centrale în privinţa siguranţei acestor vaccinuri.

Citeşte şi: Ludovic Orban cere demisia lui Klaus Iohannis. „Ne-a minţit şi a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă …roşie! Trădarea lui este insuportabilă”