Vladimir Putin, acuzat de „relaţii de corupţie” cu Silvio Berlusconi

Partidul de opoziţie rus Iabloko a cerut luni Parchetului general să ancheteze eventualele conflicte de interese şi "relaţii de corupţie" dintre fostul lider italian Silvio Berlusconi şi Vladimir Putin, care l-a primit săptămâna trecută în vizită privată în Rusia, relatează AFP.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 19:09
Vladimir Putin, acuzat de „relaţii de corupţie” cu Silvio Berlusconi

„Liderul partidului Iabloko, Serghei Mitrohin, a adresat o scrisoare Parchetului general în care îi cere să verifice dacă nu există un conflict de interese în recenta întâlnire dintre preşedintele Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin şi cetăţeanul italian şi omul de afaceri Silvio Berlusconi”, afirmă partidul într-un comunicat, potrivit Mediafax.

„Conducerea ţării subliniază relaţiile sale exclusive cu un reprezentant al mediilor de afaceri străine, ceea ce poate fi o dovadă a existenţei unor relaţii ilegale”, adaugă Iabloko.

Partidul subliniază că nu a fost prezentat niciun motiv pentru această vizită, „ceea ce poate conduce la suspiciunea unor relaţii în scopuri de corupţie”.

Fostul preşedinte al Consiliului italian şi fostul agent KGB, care îşi afişează de multă vreme prietenia, au participat, săptămâna trecută, în compania lui Medvedev la o cină somptuoasă într-o staţiune de schi din Krasnaia Poliana, la Soci, în sudul Rusiei.

„Întâlnirea a durat două zile (8-9 martie). În acelaşi timp, fostul şef al Guvernului italian este anchetat în ţara sa în mai multe dosare legate de corupţie”, adaugă Iabloko.

„El nu are niciun post guvernamental, este o persoană privată, un miliardar şi proprietar al holdingului Fininvest”, adaugă comunicatul.

Berlusconi a fost un aliat fidel al lui Putin în Europa înainte de a demisiona la sfârşitul anului trecut. El a mers frecvent în Rusia în vizite oficiale dar şi private.

El l-a elogiat, săptămâna trecută, pe Putin, ales la 4 martie din primul tur al alegerilor prezidenţiale ruse cu aproximativ 64 la sută din voturi, calificându-l drept un „om simplu şi modest”, care „a făcut multe pentru ţara sa”.