Vladimir Putin AMENINŢĂ cu rachetele Satan 2: „Rusia se va asigura că forţele sale nucleare sunt pregătite pentru luptă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a pronunţat, miercuri, un discurs „important şi substanţial”, după cum a anunțat, în cursul unei întâlniri cu responsabilii din domeniul apărării pentru a face un bilanţ al campaniei militare din Ucraina.

21 dec. 2022, 15:36
Vladimir Putin AMENINŢĂ cu rachetele Satan 2: „Rusia se va asigura că forţele sale nucleare sunt pregătite pentru luptă”

Președintele Vladimir Putin a promis că Rusia își va îndeplini toate obiectivele în ceea ce Moscova numește „campania sa militară” în Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu oficiali din apărare și a promis că forțelor sale armate vor primi tot ce au nevoie, scrie The Guardian.

În discursul său, în care a prezentat planurile militare pentru anul viitor, Putin a spus că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt pregătite pentru luptă și că nu există limite financiare pentru înzestrarea armatei.

CNN şi „Washington Post”: Zelenski vizitează SUA, pentru o întâlnire cu Joe Biden. Casa Albă a confirmat, Ucraina ar urma să primească rachete Patriot

Putin a mai spus că Rusia trebuie să ia în calcul importanța dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – numită „Satan II” – va fi gata pentru desfășurare în viitorul apropiat. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că livrările de arme occidentale către Ucraina vor conduce la o „adâncire” a conflictului.

Pe de altă parte, preşedinţia rusă a anunţat că în acest an Vladimir Putin nu va susţine discursul tradiţional în faţa parlamentului Federaţiei Ruse. Săptămâna trecută, Kremlinul a anunţat că Putin nu va organiza nici conferinţa de presă prevăzută de obicei pentru finalul anului.

Tot miercuri, Kremlinul a precizat că preşedintele Vladimir Putin nu are intenţia de a purta discuţii cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, în timpul vizitei acestuia în Rusia ce va avea loc joi.

Nouă ameninţare nucleară din partea Rusiei. Kremlinul a publicat imagini cu racheta hipersonică Avangard VIDEO

În tot acest timp, Volodimir Zelenski este în drum spre Statele Unite, acolo unde va fi întâmpinat de Joe Biden la Casa Albă. Este prima deplasare externă a președintelui Ucrainei de când a început războiul. Potrivit unor surse, Volodimir Zelenski s-ar fi dus cu trenul până în Polonia, iar de acolo ar fi luat un avion. Traseul exact al președintelui nu este public, din motive de securitate.

Vizita are loc în contextul în care Statele Unite au anunțat deja un ajutor în valoare de 1.8 miliarde de dolari pentru Ucraina. Pe lângă muniție și antrenament pentru soldați, armata ucraineană va primi și sisteme Patriot.