Vladimir Putin, anunţul şocant care va schimba lumea

Publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2019 17:00 // Actualizat: Vineri, 22 Noiembrie 2019 17:00 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că de anul viitor Rusia va începe să lucreze la un nou program de înarmare, prin care armata rusă să se echipeze cu arme bazate pe ''noi principii fizice'', prioritatea fiind roboţii de luptă, dronele şi laserele, relatează agenţia EFE.

''Anul care vine trebuie să începem să configurăm programul statal de înarmare până în anul 2033 şi programul de dezvoltare a complexului militar industrial'', sarcina principală fiind ''îmbunătăţirea caracteristicilor cantitative şi calitative ale armelor şi echipamentelor militare'', a spus Putin în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei.

''Este vorba despre modele moderne şi de avangardă de arme de înaltă precizie şi mijloace de apărare aerospaţială, aplicarea activă a tehnologiilor inteligenţei artificiale în crearea produselor militare'', a indicat liderul de la Kremlin, potrivit Agerpres.

El a vorbit despre extinderea liniei de modele de drone de cercetare şi de atac, precum şi de sisteme de arme cu laser şi hipersonice, bazate ''pe noi principii fizice''. Putin a menţionat de asemenea conceperea unor sisteme robotizate capabile să îndeplinească ''diverse misiuni pe câmpul de luptă''.

Potrivit lui Putin, armata rusă dispune în prezent de o mare cantitate de arme moderne, multe dintre ele fără echivalent la nivel mondial. ''Aş sublinia în special dezvoltarea cu succes a programului naţional de înarmare (actual), care a permis o reechipare tehnică radicală a structurilor militare'', a spus el, remarcând faptul că atât forţele terestre ruse cât şi flota navală au în proporţie de 68% echipamente militare moderne, iar ''caracteristicile unora dintre ele sunt cu ani înaintea celor corespondente străine'', potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, el a amintit că în ultimii ani Rusia şi-a ''înnoit doctrina militară şi o serie de documente de planificare strategică ce au definit şi concretizat direcţia de activitate comună a entităţilor militare pentru a garanta securitatea Rusiei şi apărarea ţării''.

Sub aspect geopolitic, Putin a semnalat că în prezent unor vechi conflicte din diverse părţi ale lumii li se adaugă altele noi, în timp ce lumea se confruntă cu ''provocări şi ameninţări grave, incertitudine, o dezvoltare vertiginoasă a tehnologiilor, inclusiv a celor militare, în timp ce concurenţa este în creştere'', potrivit Agerpres.

''Principalele puteri dezvoltă activ arme ofensive. Aşa-zisului club nuclear i se alătură de facto noi membri. Foarte preocupantă este şi apropierea infrastructurii militare a NATO de frontierele noastre, precum şi încercările de militarizare a spaţiului'', a mai spus liderul de la Kremlin în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
arme noi drone înarmare Kremlin program de înarmare roboţi Rusia Vladimir Putin
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H