Vladimir Putin avertizează că vine o criză globală, cu creşteri de preţuri, şomaj şi lipsa alimentelor. Rusia îşi deschide piaţa pentru India şi China

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri că, din cauza acţiunilor Occidentului, problemele economice globale vor deveni cronice.

22 iun. 2022, 17:12
Vladimir Putin avertizează că vine o criză globală, cu creşteri de preţuri, şomaj şi lipsa alimentelor. Rusia îşi deschide piaţa pentru India şi China

În discursul său de bun venit la conferința de afaceri a țărilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), Vladimir Putin a spus că „mecanismele de exercitare a presiunii asupra concurenței sunt întărite prin introducerea de noi sancțiuni motivate politic în mod repetat”, relatează agenția Tass.

Încetarea intenționată a relației de cooperare este în curs, lanțurile de transport și logistică sunt întrerupte. Toate acestea sunt contrare bunului simț și logicii economice elementare, dăunează intereselor companiilor la scară globală și au un impact negativ asupra bunăstării populației, în esență, a tuturor țărilor”, a mai spus Vladimir Putin.

Liderul rus a estimat că, în consecință, problemele din economia globală vor deveni cronice, enumerând în acest context reducerea activității afacerilor, creșterea șomajului, deficitul de materii prime și componente, agravarea problemelor în asigurarea securității alimentare globale, creșterea prețurilor la cereale și la alte produse agricole de bază.

Citeşte şi G7, avertisment pentru Putin și Xi Jinping: „Nu vom recunoaște frontierele pe care Rusia încearcă să le schimbe / China să nu submineze sancțiunile occidentale!”

În acelaşi timp, Putin a pledat pentru o întărirea a legăturilor între statele BRICS, pe fondul sancţiunilor occidentale fără precedent care lovesc economia ţării sale din cauza invaziei ruse în Ucraina. „Oamenii de afaceri din ţările noastre sunt nevoiţi să-şi dezvolte activităţile în condiţii dificile pentru că partenerii occidentali neglijează principiile de bază ale economiei de piaţă, ale comerţului liber„, a declarat el.

În acest context, Rusia este în curs de „a-şi reorienta în mod activ fluxurile comerciale şi contactele economice exterioare spre parteneri internaţionali fiabili, înainte de toate spre ţările BRICS„, a afirmat Putin. El a precizat că sunt în desfăşurare „negocieri privind deschiderea de lanţuri de magazine indiene în Rusia şi creşterea ponderii automobilelor chinezeşti pe piaţa rusă„.

Livrările de petrol rusesc către China şi India sporesc. Cooperarea agricolă se dezvoltă dinamic„, la fel şi exporturile de cereale din Rusia spre ţările BRICS, a adăugat Putin.

Citeşte şi „Ursula von der Leyen e responsabilă” pentru criza economică ce pândește Europa. Cristian Terheș, discurs dur la adresa președintelui Comisiei Europene