Vladimir Putin avertizează Europa: Sancțiunile anti-Rusia se vor întoarce ca un bumerang

Vladimir Putin ia în râs încă o dată Europa. Președintele rus crede că sancțiunile impuse de Occident vor conduce la rezultate catastrofale la nivel global, în domeniul energiei. 

08 iul. 2022, 22:24
Vladimir Putin avertizează Europa: Sancțiunile anti-Rusia se vor întoarce ca un bumerang

Liderul de la Kremlin crede că statele care au decis impunerea sancțiunilor anti-Rusia vor avea cel mai mult de suferit, pentru că cetățenii acestor țări vor trebui să plătească facturi mai mari.

„Știm că europenii încearcă să înlocuiască resursele energetice rusești, dar noi ne așteptăm ca astfel de măsuri să ducă la o creștere a prețurilor la gaze pe piața spot și la o creștere a facturilor pentru consumatorii finali.

Asta demonstrează încă o dată că sancțiunile impuse Rusiei provoacă mult mai multe daune țărilor care le-au decis. Menținerea lor poate duce la consecințe chiar mai grave și, fără exagerare, chiar catastrofale pe piața globală a energiei”, a declarat Putin, potrivit Reuters.

 

Vladimir Putin susține că Rusia va rezista „cu demnitate” sancțiunilor

 

Președintele de la Moscova a mai susținut că sectorul energetic și al combustibililor din Rusia e stabil, în ciuda sancțiunilor occidentale. Totodată, Vladimir Putin a admis că firmele energetice rusești ar trebui să se pregătească pentru embargoul petrolier al UE, care va intra în vigoare la final de an.

„Guvernul analizează acum opțiunile de dezvoltare a infrastructurii feroviare și a conductelor pentru a furniza petrolul și produsele noastre petroliere către țările prietene”, a declarat Putin.

Până în prezent, Rusia a întrerupt parțial sau total livrările de gaz în 12 state UE, potrivit Comisiei Europene. Printre statele vizate, Bulgaria, Polonia și Finlanda.

În luna mai a anului în curs, Vladimir Putin a declarat că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor „rusofobe”.