Vladimir Putin dă asigurări că situaţia epidemiei de coronavirus „este sub control” în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat marţi, că situaţia epidemiologică este sub control în Rusia, unde s-au înregistrat 114 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, şi niciun deces, potrivit datelor oficiale.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 15:47
Vladimir Putin dă asigurări că situaţia epidemiei de coronavirus „este sub control” în Rusia

Liderul de la Kremlin a explicat că măsurile adoptate de Rusia încă din luna februarie, printre care închiderea graniţei cu China, au dus la limitarea răspândirii coronavirusului în Rusia. Putin a spus că, deşi situaţia din Europa este îngrijorătoare, în Rusia pandemia este „sub control”.

Preşedintele rus a salutat măsurile luate în tările europene, cele mai importante fiind suspendarea adunărilor publice şi închiderea locurilor unde acestea se puteau desfăşura.

„Aceste măsuri sunt justificate, iar noi le urăm succes omologilor noştri”, a spus el într-o reuniune guvernamentală consacrată epidemiei.

Liderul de la Kremlin a îndemnat totodată autorităţile să informeze populaţia bine, pentru ca fiecare „să poată să se protejeze şi să-şi protejeze apropiaţii” şi să lupte „împotriva zvonurilor răufăcătoare”.

Putin le-a cerut totodată ruşilor să dea dovadă de „solidaritate şi disciplină” şi să respecte regulile cu privire la izolare, mai ales cei care se întoirc din străinătate.

„Statul şi societatea trebuie să acţioneze în mod concertat şi organizat şi având grijă unii de alţii”, a adăugat el.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizează: „Doctorii europeni fac aceleaşi greşeli ca la Wuhan”