Vladimir Putin, discurs războinic de Ziua Flotei Militare Ruse. În câteva luni navele vor fi echipate cu rachete hipersonice Zircon

Vladimir Putin a declarat, duminică, că marina rusă va primi rachete hipersonice de croazieră Zircon în următoarele luni şi că zona lor de desfăşurare va depinde de interesele Rusiei.

31 iul. 2022, 12:58
Vladimir Putin, discurs războinic de Ziua Flotei Militare Ruse. În câteva luni navele vor fi echipate cu rachete hipersonice Zircon

Vorbind de Ziua Flotei Militare ruse în fosta capitală imperială Sankt Petersburg, Putin l-a lăudat pe ţarul Petru cel Mare pentru că a făcut din Rusia o mare putere maritimă. Putin nu a menţionat Ucraina direct.

Dar şeful de la Kremlin a spus că a semnat o nouă doctrină a flotei militare, ale cărei detalii nu au fost publicate, lăudând de asemenea rachetele de croazieră hipersonice Zircon ca fiind unice în lume.

Livrarea acestor rachete către forţele armate ruse va începe în următoarele luni„, a spus Putin. „Fregata Amiral Gorşkov va fi prima care va intra în serviciul de luptă cu aceste arme formidabile la bord„, a precizat el.

Citeşte şi Al doilea moldovean rănit în explozia de la vama Briansk a murit sâmbătă. Ucrainenii au atacat punctul de frontieră cu o dronă kamikaze

Lucrul cheie aici este capabilitatea marinei ruse (…) Să fie capabilă să răspundă cu viteza fulgerului tuturor celor care hotărăsc să ne încalce suveranitatea şi libertatea„, a declarat el, citat de cde.news.

Armele hipersonice pot zbura cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului şi Rusia a efectuat anul trecut teste de lansare a rachetelor Zircon de pe nave de război şi submarine.

Citeşte şi Investigaţie CNN: Putin îşi finanţează războiul exportând tone de aur extras ilegal din Sudan. La ultimul transport aurul a fost ascuns printre fursecuri