Vladimir Putin, gata să folosească bomba nucleară. Care sunt „liniile roșii” ale Rusiei

Pentru Vladimir Putin există două variante: fie câștigă războiul din Ucraina, fie va lansa bomba nucleară, în cazul în care SUA și aliații săi vor înclina balanța pentru Volodimir Zelenski. Un celebru general a dat verdictul. 

13 ian. 2023, 09:03
Vladimir Putin, gata să folosească bomba nucleară. Care sunt „liniile roșii” ale Rusiei
Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul "război"

Generalul Virgil Bălăceanu a oferit informații explozive după comentariul generalului american Kevin Ryan, care sugera că Rusia va folosi arma nucleară, dacă va fi pe cale să piardă războiul.

Vladimir Putin nu va accepta niciun fel de compromis, crede Virgil Bălăceanu. „Există o linie roție și linia roșie înseamnă Crimeea, peninsula plină de etnici ruși cucerită de Moscova în anul 2014 și anexată ilegal.

„Generalul Ryan face o analiză foarte bună din mai multe perspective. Da, există o linie roșie și linia roșie înseamnă Crimeea.

Este foarte posibil ca Rusia să amenințe direct și chiar să folosească arma tactică nucleară, cel mai probabil, cum descrie și Ryan, acest scenariu într-o zonă mai puțin populată și, sigur, o armă nucleară tactică de putere mică sau foarte mică”, a explicat Virgil Bălăceanu, pentru B1.

Totuși, generalul a subliniat că până la eliberarea Crimeei este o cale extrem de lungă.

„Putem să luăm în calcul așa ceva, dar până la posibila ajungere a armatei ucrainene să elibereze Crimeea este un drum foarte lung pentru că sunt sute de mii de kilometri pătrați, mai bine de 100.000 de kilometri pătrați, care ar trebui eliberați din cele patru regiuni”, a adăugat Virgil Bălăceanu.

 

Ce șanse are contraofensiva lui Volodimir Zelenski, pentru recuperarea teritoriilor pro-ruse anexate de către Vladimir Putin

 

În repetate rânduri, rușii au avertizat SUA, prin intermediul lui Putin, Lavrov și Medvedev că Federația este prima putere nucleară a lumii, iar dacă liniile roșii ale Moscovei vor fi încălcate, războiul nuclear va fi declanșat de Kremlin.

De asemenea, generalul a vorbit și despre șansele de reușită a contraofensivei Ucrainei.

„Deci ar trebui contraofensiva ucraineană să aibă succes, mai ales în Herson, în Zaporojie, ca să deschidă direcțiile de contraofensivă spre Crimeea, or Hersonul, deși rușii au părăsit capul de pod de pe malul drept al fluviului Nipru, este cea mai consolidată regiune la ora actuală din punct de vedere al pregătirii apărării”, a continuat el.