VIDEO: Vladimir Putin joacă la intimidare. Președintele rus își etalează armele utilizate în Ucraina, pe internet: „Bună dimineața, Zelenski!”

Vladimir Putin investește puternic în PR, pe fondul conflictului din Ucraina. Oamenii „țarului de la Kremlin" au început să posteze la foc automat conținut în social media, cu armele pe care le utilizează în conflictul purtat împotriva lui Volodimir Zelenski. 

27 dec. 2022, 14:55
VIDEO: Vladimir Putin joacă la intimidare. Președintele rus își etalează armele utilizate în Ucraina, pe internet: „Bună dimineața, Zelenski!”

Armata rusă face legea pe Telegram, rețeaua socială de casă a lui Vladimir Putin și a lui Dmitri Medvedev. Astfel, pe un cont de Telegram al aviației militare ruse, a fost publicat un scurt clip video cu momentul în care un bombardier strategic trage o rachetă de croazieră către Ucraina.

Este vorba despre un Kh-101 lansat de un Tu-95 rusesc, semn că Vladimir Putin a trecut la etapa a doua a războiului. Până acum, armata de la Moscova nu a oferit informații despre utilizare acestor arme.

Videoclipul a fost publicat pe Telegram de Fighterbomber, un cont cu peste 260.000 de urmăritori. Filmarea a fost preluată apoi și pe Twitter.

În clip se poate observa momentul în care este lansată racheta de crozieră de către bombardier și se aude cum un membru al echipajului spune: „Bună dimineața, Zelenski!”.

 

Vladimir Putin a făcut prăpăd pe teritoriile lui Volodimir Zelenski

 

La jumătatea lunii octombrie, Rusia a desfășurat o serie de atacuri cu rachete și drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Astfel, au fost provocat o serie de pene de curent, diverse servicii esențiale precum aprovizionarea cu apă sau furnizarea de agent termic a fost încremenită, în mai multe orașe din Ucraina.

Luni, președintele ucrainean s-a plâns de efectele negative ale războiului. Mai exact, a dat vina pe Putin și a susținut că în urma atacurilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina, aproape nouă milioane de persoane au rămas fără energie electrică. Această cifră reprezintă aproximativ un sfert din populația țării.

De asemenea, în ultimele luni, și furnizarea serviciilor esențiale din Republica Moldova a avut de suferit. Au existat pene de curent și de apă, rezolvate în maximum 24 de ore.

Între timp, Serghei Lavrov i-a dat ultimatumul lui Zelenski.