Vladimir Putin sfidează pandemia şi organizează o paradă militară grandioasă cu prilejul Zilei Victoriei VIDEO

Pe 24 iunie, Moscova găzduieşte o grandioasă paradă militară care celebrează Ziua Victoriei. Evenimentul marchează 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Prin tradiție, rușii sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste, aceasta fiind cea mai importantă sărbătoare din Rusia cu excepţia celor religioase.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 07:24

Fastuoasa paradă ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai, însă a fost amânată din pricina pandemiei. Ziua de 24 iunie nu a fost, însă, aleasă întâmplător. Cu 75 de ani în urmă, Stalin organiza prima paradă militară din Piața Roșie, după înfrângerea Germaniei naziste.

La paradă participă 15.000 de trupe, 225 de unități de arme și echipamente militare și 75 de aeronave.

Paradă militară Moscova

În ajunul paradei, în capitala Rusiei au fost deja ridicate multe din interdicțiile de circulație, informează moldova.europalibera.org. Totuşi, primarul Moscovei i-a sfătuit pe cetăţeni să rămână în case şi să privească parada la televizor. Mulți dintre invitați, inclusiv veteranii care urmăresc parada alături de președintele Vladimir Putin, au fost carantinaţi preventiv înainte de ceremonii. Tot din pricina pandemiei, mai multe oraşe din Ruse au anulat paradele locale.

Președintele Igor Dodon este prezent la parada de la Moscova, unde este însoțit de 75 de miliari moldoveni care vor defila în Piața Roșie.

Paradă militară Moscova

Rusia înregistrează, în prezent, aproape 600.000 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus şi 8.000 de decese. Numărul deceselor este mic raportat la numărul de cazuri, şi asta ca urmare a modului diferit în care Rusia contabilizează decesele provocate de noul coronavirus comparativ cu majoritatea țărilor din lume.

Citeşte şi Imagini teribile de la cutremurul din Mexic. Mai multe clădiri se clatină periculos, unele chiar s-au prăbuşit VIDEO

Parada are loc înaintea unui referendum privind o controversată reformă constituţională, referendum ce i-ar permite preşedintelui rus să-şi păstreze mandatul de preşedinte până în anul 2036!