Imagini teribile de la cutremurul din Mexic. Mai multe clădiri se clatină periculos, unele chiar s-au prăbuşit VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,5, s-a produs marţi în statul mexican Oaxaca, mişcarea telurică resimţindu-se puternic în capitala Ciudad de Mexico.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 17:54

Cutremurul din Oaxaca s-a soldat cu moartea a cel puţin 360 de persoane, potrivit raportalor preliminare. Un cutremur cu magnitudinea 7,5 grade s-a produs marţi în Mexic, la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud) şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării şi a activat alerta seismică în capitală, relatează ABC şi EFE.

Seismul a avut loc la 10:29 ora locală (18:29, ora României) şi a avut magnitudinea 7,5 grade pe scara Richter, potrivit Serviciul Seismologic Naţional. Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, unde s-a simţit cu putere în marea parte a Ciudad de Mexico. Alerta seismică, declanşată cu aproape un minut înainte ca mişcarea telurică să fie resimţită a dat timp evacuării majorităţii clădirilor. „Activăm protocolul de Protecţie Civilă”, a informat responsabilul Marcelo Ebrard, pe reţelele de socializare.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale, deşi diferitele organisme federale ale Protecţiei Civile realizează primele evaluări. Protecţia Civilă din Oaxaca a informat pe Twitter „monitorizarea posibilelor daune produse de cutremurul de 7,5 grade”.

 A 7.4 magnitude #earthquake has hit the southern coastline of #Mexico. #Sismo #Temblor #Oaxaca #CDMX #AlertaSismica pic.twitter.com/doiICbJHuy


loading...