Vladimir Putin şi romantismul său: În iubire stă tot sensul vieţii

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat vineri în capitala rusă la un congres al Societăţii Geografice din Rusia, unde a ţinut un discurs în care, printre altele, a vorbit despre sensul vieţii şi al existenţei omului, după cum relatează RIA Novosti.

RomaniaTV.net
07 nov. 2014, 19:40
Vladimir Putin şi romantismul său: În iubire stă tot sensul vieţii

„În iubire stă, în general, tot sensul vieţii, al existenţei. Poate fi iubirea faţă de familie, de copii, faţă de patrie. Este un sentiment care stă la baza fiecăreia din acţiunile noastre”, a declarat liderul de la Kremlin, care a divorţat în vara anului 2013 de soţia sa Ludmila, presa rusă susţinând că fosta campioană olimpică la gimnastică artistică Alina Kabaeva ar fi iubita secretă a preşedintelui rus.

În acelaşi discurs, Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că Societatea Geografică din Rusia va contribui, prin activitatea sa, la întărirea dragostei faţă de ţară. „Este obiectivul nostru principal şi sunt absolut convins că succesul ne este garantat”, a adăugat Putin, care conduce Consiliul de Tutelă al Societăţii Geografice.

Fondată în 1845, la iniţiativa ţarului Nicolae I, Societatea Geografică Rusă a contribuit la efectuarea mai multor explorări importante în Rusia europeană, Urali, Siberia, Extremul Orient, Asia centrală, Caucaz, India, Iran, Noua Guinee şi în regiunile polare. Societatea a iniţiat crearea unor rezerve naturale în Imperiul rus. Această organizaţie numără în prezent 13.000 membri în Rusia şi în străinătate, notează agenţia citată.