Vladimir Putin: „SUA dorește prelungirea conflictului din Ucraina. Prin implicarea în Taiwan, vrea să destabilizeze întreaga lume”

Vladimir Putin susține că provocările lui Joe Biden și a Partidului Democrat din SUA în Ucraina și Taiwan nu sunt întâmplătoare.

16 aug. 2022, 16:45
Vladimir Putin: „SUA dorește prelungirea conflictului din Ucraina. Prin implicarea în Taiwan, vrea să destabilizeze întreaga lume”

Continuă acuzațiile dintre Rusia și SUA. Vladimir Putin a lansat un nou avertisment, marți. Liderul de la Kremlin i-a acuzat pe americani că vor să prelungească pe cât de mult posibil războiul din Ucraina, pentru a putea destabiliza și Asia.

Vizita în Taiwan a lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a agitat din nou spiritele pe întreg mapamondul.

„Situația din Ucraina demonstrează că Statele Unite încearcă să prelungească acest conflict. Și acționează în același mod prin cauzarea unui potențial conflict în Asia”, a declarat Vladimir Putin la Conferința de Securitate Internațională de la Moscova, potrivit presei internaționale.

Nancy Pelosi este un politician iresponsabil, a subliniat președintele Rusiei. În opinia acestuia, vizita oficialului american face parte dintr-un amplu plan pentru „destabilizarea și deteriorarea situației în lume”.

„Aventura americană în Taiwan nu este doar vizita unui singur politician iresponsabil, ci face parte dintr-o strategie deliberată și conștientă a Statelor Unite pentru destabilizarea și deteriorarea situației în regiune și în lume”, a insistat liderul de la Kremlin.

Ca reacție în urma vizitei în Taiwan a lui Nancy Pelosi, China a organizat ample exerciții militare în jurul insulei. Mai mult, oamenii lui Xi Jinping de la Beijing s-au angajat ca aceste exerciții să devină o rutină în zona Taiwan.

 

Vladimir Putin celebrează victoria din regiunea Donbas

 

Armata rusă îndeplinește „pas cu pas” toate sarcinile stabilite, inclusiv aceea de a elibera Donbasul, a transmis Vladimir Putin, la începutul săptămânii.

„Și astăzi, în timpul unei operațiuni militare speciale, soldații noștri, împreună cu luptătorii din Donbass, își îndeplinesc onorabil datoria, luptând pentru Rusia, pentru o viață pașnică în republicile populare Donețk și Lugansk. Ei îndeplinesc în mod clar toate sarcinile stabilite – pas cu pas eliberează pământul Donbasului”, a declarat președintele rus, citat de Interfax.