Serghei Lavrov, revoltat după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan: „SUA a încălcat principiile securității indivizibile”

Rusia profită de conflictul SUA - China. Astfel, Serghei Lavrov a criticat din nou Washingtonul. În opinia diplomatului de la Moscova, „încercările americane de a-și extinde dominația în lume sunt inutile". 

05 aug. 2022, 18:08
Serghei Lavrov, revoltat după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan: „SUA a încălcat principiile securității indivizibile”

Politicienii din Rusia susțin că vizita lui Nancy Pelosi (n.r.  – numărul 3 în administrația din SUA) în Taiwan reprezintă o nouă provocare, pe „modelul Ucraina”.

Vineri, înaltul diplomat rus a atras atenția asupra „permisivității de care dau dovadă colegii americani, care încearcă de fiecare dată să-și afirme dominația” în noi puncte ale globului.

Serghei Lavrov mai susține că SUA încearcă să-și impună hegemonia prin confiscarea suveranității statelor lumii.

„Și de fiecare dată cei care urmează acest lucru înțeleg inutilitatea politicii, conform căreia puteți închide ochii la o situație, o criză creată de Statele Unite și vă puteți aștepta ca totul să fie mai mult sau mai puțin bun. Nu, americanii au stabilit un curs pentru a suprima orice independență”, a declarat Lavrov, potrivit Interfax.

 

Serghei Lavrov, înfuriat: „SUA a ignorat politicile rasiste de la Kiev”

 

În opinia lui Serghei Lavrov, SUA a provocat turbulențe în Taiwan foarte asemănătoare cu cele din Ucraina.

„(…) așa cum au decis să facă din Ucraina o amenințare la adresa Federației Ruse și timp de mulți ani au ignorat politicile rasiste ale regimului de la Kiev, care a distrus tot ce era rusesc.

În mod similar, în cazul vizitei doamnei Nancy Pelosi în Taiwan, ei au ignorat toate principiile lor, pe care le-au proclamat public și la care au convins pe toată lumea, inclusiv prin înșelăciune. În același mod, în cazul Ucrainei, au încălcat principiile securității indivizibile, pe care le-au semnat la cel mai înalt nivel și pe care pur și simplu le-au călcat în picioare”, a mai punctat Lavrov.