Vladimir Putin, umilința maximă la o întâlnire oficială. Președintele rus, lăsat să-l aștepte pe emirul Qatarului, surprins în timp ce dădea ture prin încăpere. VIDEO

Vladimir Putin a fost umilit din nou la o întâlnire oficială. Liderul rus a fost lăsat să-l aștepte pe emirul Qatarului.

13 oct. 2022, 16:40
Vladimir Putin, umilința maximă la o întâlnire oficială. Președintele rus, lăsat să-l aștepte pe emirul Qatarului, surprins în timp ce dădea ture prin încăpere. VIDEO

S-a întâmplat la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Asiatic, care a avut loc joi, 13 octombrie, în Kazahstan. Vladimir Putin a fost nevoit să-și aștepte omologii în fața camerelor de filmat, iar tot acest timp liderul rus dădea ture în încăpere de nervi. Emirul Qatarului a avut o întârziere, iar așteptarea e considerată umilitoare fiindcă protocolul spune că ambele părți trebuie să-și facă apariția în același timp.

În această situație incomodă nu a fost doar Vladimir Putin, ci toată delegația rusă. Vorbim și de Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, la Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Toți au așteptat sosirea celor mai influenți oameni din Orientul Mijlociu.

Nu e prima dată când Vladimir Putin trece prin această situație. A fost lăsat în așteptare și de președinții Turciei, Azerbaidjanului, Kârgâzstanului și prim-ministrului Indiei.

Ulterior, utilizatorii au atras atenția asupra discursului președintelui rus, care s-a întrerupt de opt ori înecându-se în mod constant.

Înainte de summit-ul la care a participat Vladimir Putin, peședintele Erdogan a vorbit despre pace.

”Obiectivul nostru este de a contribui la oprirea vărsării de sânge cât mai curând posibil prin menţinerea impulsului obţinut în pofida dificultăţilor din teren”, a spus președintele turc Erdogan, cu câteva ore înaintea unei întâlniri prevăzute cu omologul său rus Vladimir Putin.

”O pace corectă poate fi obţinută prin diplomaţie”, a adăugat preşedintele turc, care a luat cuvântul în faţa liderilor regionali reuniţi în capitala kazahă Astana, unde are loc Conferinţa cu privire la interacţiune şi măsuri de consolidare a încrederii în Asia.

Citește și Putin vrea crearea unui hub de gaze în Turcia. Ankara se mai gândește. Ministrul turc al Energiei: ”Este prea devreme pentru a face o evaluare”

Citește și Rușii se contrazic în imagini. Detaliul ciudat observat în presa lui Vladimir Putin