Vladimir Putin va merge pe frontul din Ucraina! Anunț de ultimă oră al lui Peskov: Președintele Rusiei va vizita Donbasul

Vladimir Putin, președintele Rusiei, va merge pe frontul din Ucraina și va vizita Donbasul.

03 dec. 2022, 23:51
Vladimir Putin va merge pe frontul din Ucraina! Anunț de ultimă oră al lui Peskov: Președintele Rusiei va vizita Donbasul

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a precizat că vizita lui Vladimir Putin va fi făcută la momentul potrivit în Donbas, zonă din estul Ucrainei pe care Rusiaa anexat-o la sfârşitul lunii septembrie.

„La timpul potrivit, desigur, o astfel de vizită va avea loc. Este o regiune a Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Citește și Se dau lupte grele în Donbas. Atac dezlănţuit al Rusiei de teama contraofensivei lui Zelenski

În septembrie, liderii pro-ruşi instalați în patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk (ambele din est), Herson şi Zaporojie (din sud) – i-au „cerut oficial” lui Vladimir Putin să încorporeze teritoriile respective în Federaţia Rusă, după aşa-zise referendumuri de anexare, calificate drept o „farsă” de către Kiev şi, practic, de întreaga comunitate internaţională.

Liderul rus a oficializat anexarea celor patru regiuni ucrainene prin semnarea, la 30 septembrie, a unor „tratate de unire” cu Rusia.

Citește și Soldaţi ruşi pierduţi în Donbas, pulverizaţi fără milă de ucraineni cu o rachetă ATGM