Vloggerul care a instigat la viol a fost lăsat în libertate. Colo nu mai are voie să publice conţinut pe reţelele sociale

Alexandru Bălan, zis Colo, vloggerul care a fost reţinut marţi pentru 24, după ce a instigat la violarea minorelor, va fi cercetat în libertate. Magistaţii l-au plasat sub control judiciar. 

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 12:30

Alexandru Bălan, cunoscut pe YouTube sub numele „Colo”, a fost eliberat miercuri după-amiază, după ce aseară a fost reţinut de poliţiştii de la Secţia 9 din Bucureşti. 

Vloggerul Colo a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În toată această perioadă, tânărul nu are voie să publice conţinut pe nicio reţea socială.

„Să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta- postarea în spaţiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

 

Alexandru Bălan a postat pe canalul de YouTube un videoclip prin care instiga la violarea minorelor pentru felul în care se îmbracă. Clipul a stârnit o reacţii dure, iar marţi, vloggerul a fost reţinut de poliţişti

Citeşte şi: Alexandru Bălan, zis Colo, riscă 12 ANI de ÎNCHISOARE. Vlogger-ul are dosar penal pentru instigare la act sexual cu un minor

Cum arată iubita lui Alexandru Bălan „Colo”, vloggerul care a instigat la violarea minorelor. Alexandra este o adevărată BOMBĂ SEXY

Conform legii, pedeapsa în cazul instigării la acte sexuale cu un minor este aceeaşi cu pedeapsa pentru autor, de la 5 la 12 ani.

„Eu, dacă nu eram în nicio relație de 5 ani, credeți-mă că profitam de toate copilele de 14 și 15 ani”, a spus vloggerul pe canaul său de YouTube.

După ce și-a dat seama că acest gest îl poate băga în închisoare, tânărul a scris un mesaj prin care susținea că tot ce a spus a fost doar o glumă proastă și chiar și-a cerut scuze pentru cele spuse. Cu toate astea, Poliția s-a autosesizat în acest sens, iar cunoscutul vlogger riscă 12 ani de închisoare în urma faptei pe care a comis-o fără să-și dea seama de riscurile la care se supune.

Alexandru Bălan a terminat liceul ca lăcătuş mecanic şi a urmat apoi studii postliceale. A devenit celebru în online cu postări fără perdea, îm care şi-a povestit chiar şi aventurile amoroase.