Voinescu cere rapid congres extraordinar: După locale, am schimbat conducerea într-o lună

Sever Voinescu a declarat marţi pentru NewsIn că PDL trebuie să aibă convenţie cât mai repede, deoarece USL şi-a anunţat congrese în curând, iar pedeliştii sunt astfel în postura ,,ridicolă" în care învingătorii se primenesc în primele două luni, iar învinşii stau să se mai gândească.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 19:00
Voinescu cere rapid congres extraordinar: După locale, am schimbat conducerea într-o lună

Find întrebat când ar trebui să aibă loc Congresul PDL, Voinescu a spus: „După părerea mea, trebuie să aibă loc cât se poate de repede şi cred că trebuie să aibă loc cât se poate de repede, pentru că pe de-o parte văd că ceilalţi competitori politici şi-au aunţat congrese în următoarele două, trei luni şi suntem în postura ridicolă în care învingătorii se primesc în primele două, trei luni, iar învinşii stau să se mai gândească când să facă congresul, şi ăsta este un semnal politic după părerea mea aproape catastrofal. Trebuie să existe o formă oficială, clară la nivel important  în care partidul îşi asumă acest eşec dureros în alegeri”, a declarat Voinescu.

CITEŞTE ŞI: Scandal în PDL. Preda cere demiterea „trădătorului” Voinescu: „Să fie DAT AFARĂ repede din partid”

„Şi pe de altă parte cred că trebuie să aibă loc foarte curând pentru că, mă gândesc eu, este deja un precedent existent în partidul nostru. Vă amintesc că după locale, într-o lună maxim de la locale, dacă îmi amintesc bine am făcut Congresul şi am schimbat conducerea. Spuneam că 22% e un rezultat foarte slab. Nu văd de ce cu 16% ne trebuie şase luni ca să ne gândim dacă rezultatul este bun sau nu”, a completat democrat-liberalul.

Întrebat dacă ar trebui să aibă loc alegeri în filialele partidului înaintea Congresului, Voinescu a precizat că această chestiune trebuie să fie discutată. „Asta este o chestiune de discutat, dar după părerea mea Congresul trebuie să aibă loc pentru că am avut alegeri parlamentare şi fiind vorba de alegeri parlamentare e limpede că principala răspundere pentru rezultatul bun sau rău, acum depinde cum îl apreciază colegii – fiindcă am auzit şi colegi care spuneam că rezultatul este bun – dar trebuie să ne decidem în cadrul unei Convenţii foarte rapid dacă rezultatul este bun sau rău. Dacă este bun mergem înainte şi ne felicităm între noi, dacă este rău schimbăm ceea ce este de schimbat”, a punctat democrat-liberalul.