Voinescu: Declaraţiile senatorului PDL care susţine candidatul USL, inacceptabile

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, vineri, că afirmaţiile senatorului PDL Dorel Borza privind susţinerea candidatului USL la Primăria Timişoarei sunt inacceptabile, arătând că i se pare frumos ca un membru de partid să susţină candidatul partidului din care face parte.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 13:58
Voinescu: Declaraţiile senatorului PDL care susţine candidatul USL, inacceptabile

„Mi se pare frumos ca un membru de partid să susţină candidatul partidului. Dacă apar asemenea probleme de conştiinţă, până la urmă, mi se pare că rezolvarea prin declaraţii de presă ţine de fariseism”, a precizat Voinescu.

Senatorul PDL Dorel Borza a declarat, vineri, că susţine candidatura liberalului Nicolae Robu la Primăria Timişoarei deoarece acesta este „cel mai potrivit”, în timp ce candidatul PDL „nu are şanse”, precizând însă că nu intenţionează să părăsească partidul întrucât nu este „traseist politic”.

Dorel Borza a declarat că nu intenţionează să părăsească PDL deoarece nu este „traseist politic”, dar că, din punctul său de vedere, cel mai potrivit candidat pentru Primăria Timişoara este liberalul Nicolae Robu, preşedintele filialei Timiş a PNL.

„Sunt pedelist, dar înainte de toate sunt timişorean şi cred că cea mai potrivită persoană care ar putea să ocupe fotoliul de primar al Timişoarei este Nicolae Robu”, a spus Borza.

Întrebat în ce fel susţine candidatura lui Nicolae Robu, senatorul PDL a spus că îl va vota pe acesta.

Totodată, întrebat ce părere are despre candidatul PDL, Gheorghe Nodiţi, la funcţia de primar al Timişoarei, Borza a răspuns că îl respectă pe acesta profesional, dar că nu are nicio şansă de a câştiga.

„Domnul Nodiţi este un medic foarte bun, dar nu este persoana potrivită pentru a ocupa funcţia de primar al Timişoarei”, a afirmat Borza.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, declara, vineri, că senatorul democrat-liberal Dorel Borza l-a asigurat că îi va susţine candidatura la Primăria Timişoara şi i-ar fi spus că este „total nemulţumit” de PDL, „partid care se îndreaptă spre pierzanie”.

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, spunea, într-o altă conferinţă de presă, că Dorel Borza nu s-a mai implicat de multă vreme în activitatea partidului. Dacă acesta va decide să părăsească PDL, va reprezenta o pierdere, adăuga Ostaficiuc.

Joi, deputatul PDL de Timiş Gheorghe Ciobanu a anunţat că a demisionat din PDL şi că s-a înscris în PSD.

Până în prezent, şi-au anunţat, oficial, candidatura la funcţia de primar al Timişoarei senatorul Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş, din partea USL, şi directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Gheorghe Nodiţi, din partea PDL.