Voinescu: Dispoziţiile Codului Etic al PDL se aplică automat lui Bădălan

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, miercuri, că îi pare rău să audă vestea că deputatul PDL Eugen Bădălan a fost condamnat de ÎCCJ la 4 ani de închisoare cu suspendare şi a arătat că în PDL dispoziţiile Codului Etic şi ale Statutului "se aplică automat".

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 17:41
Voinescu: Dispoziţiile Codului Etic al PDL se aplică automat lui Bădălan

„Îmi pare rău să aud această veste”, a spus Voinescu, întrebat care va fi statutul în partid al deputatului PDL Eugen Bădălan, condamnat la închisoare cu suspendare.

„Dispoziţiile Codului Etic şi ale Statutului se aplică automat”, a declarat pentru Mediafax Sever Voinescu, fără să facă alt comentariu.

Potrivit Codului Etic al PDL, „faptele constatate prin hotărâri ale instanțelor, prevăzute la art. 2 alin. 4(1) şi 4(7) din Cod, duc la pierderea automată a calităţii de membru al Partidului Democrat Liberal”.

Alineatul 4(1) se referă la „condamnarea penală, indiferent de modul de executare, pentru infracţiune săvârşită cu intenţie în România sau în orice altă ţară democratică”.

Generalul (r) Eugen Bădălan, deputat PDL, a fost găsit vinovat de fapte de corupţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa nu este definitivă. Bădălan fusese este acuzat că în timpul cât a fost şeful Statului Major al Forţelor Terestre (2000-2004) a prejudiciat statul cu 1,2 milioane de euro. În afară de Bădălan, Instanţa Supremă a mai condamnat la patru ani cu suspendare şi alte cinci persoane. Pe Mihail Popescu, Toader Mandea, Eugen Calcan şi Simion Lincă. Mihai Popescu a fost şi el Statului Major al Forţelor Terestre, însă, în perioada 1997-2000.