Voinescu (PDL): E ridicol ca opoziţia să ceară să fim mai stricţi cu prezenţa

PDL consideră că este "de-a dreptul ridicol" că opoziţia, care "nu vine la serviciu" în Parlament, cere puterii să fie mai strictă cu prezenţa în forul legislativ, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 15:42
Voinescu (PDL): E ridicol ca opoziţia să ceară să fim mai stricţi cu prezenţa

„Ei (cei de la opoziţie – n.r.), nevenind la serviciu, ne cer nouă să fim mai stricţi cu prezenţa. Suntem gata să introducem reguli mai stricte de prezenţă, dar pentru acest lucru ei trebuie să vină la serviciu. E de-a dreptul ridicol”, a afirmat Sever Voinescu.

El a spus că, dacă opoziţia vrea un Parlament în care regulile de prezenţă să fie mai accentuate, reprezentanţii săi sunt invitaţi să vină la serviciu să facă această propunere, care va fi adoptată.

Potrivit lui Voinescu, în şedinţele de vot final la care opoziţia a lipsit au fost adoptate multe legi iniţiate de colegi de la PSD, arătând că săptămâna trecută a trecut chiar o lege semnată de Victor Ponta. „Nu mai crede nimeni că puterea pune pumnul în gură opoziţiei”, a mai spus Voinescu.

PSD cere modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor pentru introducerea unor prevederi mai stricte privind prezenţa parlamentarilor la lucrările Camerei şi asigurarea cvorumului pentru şedinţele în plen, se arată într-un comunicat al deputatului PSD Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea susţine că este nevoie de introducerea unor prevederi mai clare privind prezenţa la lucrări pentru că mulţi dintre parlamentarii PDL vin la Parlament, semnează foaia de prezenţe, după care pleacă şi nu mai participă la şedinţa Camerei.

„Dacă nu eşti prezent în sală la deschiderea şedinţei, iar în sală nu sunt 50% plus unu din numărul deputaţilor, atunci şedinţa se amână automat. Semnăturile de pe foaia de prezenţă nu trebuie să poată fi folosite la stabilirea cvorumului pentru şedinţele din plenul Camerei”, explică Zgonea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea o acuză pe Roberta Anastase că de trei ani se opune introducerii unor astfel de prevederi în Regulamentul Camerei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei care nu au participat la aceste reuniuni vor fi tăiate, decizia fiind luată marţi în Biroul Permanent al Camerei.

Anastase a precizat că indemnizaţiile parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate chiar dacă aceştia au semnat condica de prezenţă, dar nu au participat la şedinţa de plen în care s-a votat.