VOINŢĂ DE FIER pentru un înotător fără mâini şi picioare: Vrea să traverseze strâmtoarea Bering

Philippe Croizon, înotător francez fără mâini şi picioare, vrea să traverseze vineri strâmtoarea Bering, în cadrul celei de-a patra provocări intercontinentale.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 11:36
VOINŢĂ DE FIER pentru un înotător fără mâini şi picioare: Vrea să traverseze strâmtoarea Bering

Philippe Croizon, în vârstă de 46 de ani, va înota pe o distanţă de 3,5 km care separă insulele Marele Diomede (Rusia) şi Micul Diomede, relatează AFP. Croizon şi însoţitorul său de înot pe distanţe lungi, Arnaud Chassery, în vârstă de 35 de ani, au fost blocaţi patru zile pe Micul Diomede, mai întâi de o furtună şi apoi de un uragan.

Joi dimineaţă, uraganul a încetat şi, chiar dacă marea dintre cele două insule este încă agitată şi acoperită cu ceaţă deasă, Croizon şi Chassery sunt hotărâţi să înoate vineri şi să unească, în cadrul celei de-a patra provocări, continentele asiatic şi american, informează Agerpres.

Rămâne un singur lucru de rezolvat: autorizaţia administrativă şi definitivă a autorităţilor ruse de înot în apele lor teritoriale de partea insulei Marele Diomede, care nu a fost încă acordată. „Dacă nu o primim la timp, a spus Philippe Croizon, vom pleca de pe Micul Diomede până la linia de separaţie a apelor teritoriale de la mijlocul strâmtorii, vom atinge apele ruse şi vom reveni la punctul de plecare.”

În acest caz, cei doi înotători vor fi nevoiţi să realizeze o performanţă sportivă suplimentară, lungindu-şi traseul cu 1,5 km în apa de 4 grade C, cu curenţi foarte puternici. În ultimele patru luni, cei doi au făcut legătura, succesiv, între Oceania şi Asia, Africa şi Asia, Africa şi Europa, în cadrul proiectului „Înotul dincolo de frontiere”.