Volodimir Zelenski a primit mesajul pe care voia să-l audă. Ce i-a transmis premierul Marii Britanii

Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, aliat de încredere al SUA și al Ucrainei, a făcut noi afirmații măgulitoare pentru Volodimir Zelenski. 

28 sept. 2022, 21:45
Volodimir Zelenski a primit mesajul pe care voia să-l audă. Ce i-a transmis premierul Marii Britanii

După referendumul pentru alipirea Donețkului, Luganskului, Hersonului și Zaporojie, Liz Truss a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Volodimir Zelenski.

Președintele de la Kiev a primit garanții că Regatul Unit nu va fi vreodată de acord cu anexarea teritoriilor, pro-ruse. Astfel, Liz Truss va susține în continuare faptul că Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie aparțin Ucrainei.

„Premierul a discutat cu preşedintele Zelenski în această după-amiază (n.r. – miercuri) pentru a sublinia sprijinul ferm al Regatului Unit în lumina referendumurilor false ale Rusiei în Ucraina”, a transmis Guvernul Marii Britanii, printr-un comunicat de presă.

„Prim-ministrul a precizat că Regatul Unit nu va recunoaşte niciodată încercările Rusiei de a anexa un teritoriu suveran. Ea a reiterat că Ucraina ar putea depinde de sprijinul Regatului Unit până când preşedintele Putin va fi învins”, se mai menţionează în comunicat.

La rândul său, liderul ucrainean a informat-o pe Truss cu privire la situaţia militară actuală şi „a salutat sprijinul său puternic, inclusiv la Adunarea Generală a ONU de săptămâna trecută”, potrivit comunicatului citat.

De asemenea, Liz Truss i-a mulțumit lui Volodimir Zelenski pentru eforturile depuse în ceea ce priveşte asigurarea eliberării a cinci cetăţeni britanici deţinuţi de oficialii pro-ruşi din estul Ucrainei.

 

Volodimir Zelenski vrea și mai mulți bani și arme

 

În plus, Volodimir Zelenski a anunțat pe contul său de Twitter că așteaptă și fapte concrete din partea Marii Britanii, adică ajutor financiar și echipamente pentru soldați.

„Am avut o convorbire la telefon cu premierul Liz Truss. Marea Britanie a avut mereu lideri care au susținut Ucraina. Ne așteptăm ca liderii de la Londra să reacționeze în urma falsului referendum. Ajutoarele defensive și financiare pentru Ucraina trebuie să fie mai multe”, a declarat președintele ucrainean, pe Twitter.