Volodimir Zelenski a pus cruce negocierilor cu Rusia. Acum vrea să cucerească Donbasul

Volodimir Zelenski s-a răzgândit. Președintele de la Kiev susține că războiul din Donbas ar putea fi soluționat cu negocieri doar dacă Vladimir Putin își va retrage trupele, și astfel, Donețk și Lugansk vor fi eliberate. 

24 mai 2022, 18:59
Volodimir Zelenski a pus cruce negocierilor cu Rusia. Acum vrea să cucerească Donbasul

După trei luni de conflict militar în regiunea Donbas, președintele Zelenski nu-l mai invită pe Vladimir Putin la discuții tete-a-tete.

„Bineînțeles, trebuie să ne fie returnate toate teritoriile. Dar acest lucru, cel mai probabil, va fi asociat cu victime. Pentru început, intenționăm să recuperăm (n.r. – teritoriile) statului deținute înainte de 24 februarie. Și apoi ne vom așeza la masa negocierilor”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

În plus, oficialul de la Kiev și-a exprimat încrederea că „lumea din jurul Ucrainei dă dovadă de unitate” în situația actuală. Afirmațiile au fost făcute de către Zelenski într-un interviu oferit presei japoneze.

 

Volodimir Zelenski i-a certat pe liderii politici ai lumii la Davos

 

În cadrul Forumului Economic de la Davos, Volodimir Zelenski i-a certat pe liderii politici ai lumii pentru că nu a sancționat Rusia mult mai devreme.

„Comunitatea internaţională trebuie să fie pregătită să folosească sancţiunile preventiv, nu doar să răspundă” ameninţărilor din viitor, a transmis Zelenski liderilor mondiali şi afaceriștilor prezenţi la eveniment.

El a argumentat că dacă aceste sancţiuni ar fi fost dinainte în vigoare, Rusia nu ar fi putut invada Ucraina.

De asemenea, preşedintele ucrainean a făcut apel la un embargo petrolier complet, o interdicţie totală asupra băncilor ruse, oprirea completă a comerţului cu Moscova, ruperea legăturilor cu industria IT a Rusiei. „Agresorul ar cunoaşte consecinţele imediate ale acţiunilor sale” în acest mod, a continuat el.

 

Volodimir Zelenski, criticat de către un fost secretar de stat american

 

Tot în cadrul Forumului Economic de la Davos, Henry Kissinger, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, l-a criticat pe Volodimir Zelenski.

În intervenția sa, politologul în vârstă de 98 de ani a susținut că Ucraina trebuie să se pună la negociere cu Vladimir Putin și eventual, chiar să renunțe la anumite teritorii.

În cadrul Forumului de la Davos, Henry Kissinger a declarat că ucrainenii ar trebui să dea dovadă de înțelepciune în negocieri, în egală măsură cu eroismul demonstrat până acum pe câmpul de luptă.

Fostul consilier al lui Nixon este de părere că liderii din vest nu ar trebui să mai încerce să „provoace o înfrângere zdrobitoare” armatei liderului de la Kremlin, pentru că înrăutățirea conflictului va avea „consecințe dezastruoase” în vederea „stabilirii pe termen lung” a Europei.